bara

Cum să îţi depăşeşti frica de zbor

Cum să îţi depăşeşti frica de zbor

11:51 16 January in Despre altele
0 Comments
Share Button

Frica de a zbura este complet normală și mai frecventă decât ai putea crede. De fapt, frica de a zbura – cunoscută sub numele de aerofobie sau aviofobie – afectează un procent mare din populație. Deși nu există o modalitate rapidă de a depăși frica de a zbura, există anumite practici care vor face ca experiența de zbor să fie mult mai puțin stresantă.

Cunoaște-ți declanșatorul

Motivul pentru frica de a zbura variază în funcție de persoană și, în cele din urmă, se rezumă la a ști ce îți declanșează frica – și ce poți face în acest sens. „Frica de a zbura pentru mine este ca frica de a vorbi în public, iar cel mai bun sfat general pentru a o depăși este să o exersezi”, spune Bayram Annakov, fondator și CEO al App in the Air.

În primul rând, înțelege cauza principală a fricii și studiază-o. Cunoașterea declanșatorului te va ajuta întotdeauna să depășești frica. Odată ce ai stabilit de ce îţi este frică de zbor, te poți gândi ce pași poți face pentru a o controla.

Începe cu mai puţin

În general, cu cât faci ceva mai mult, cu atât devine mai ușor. Începând cu mai puţin, te va ajuta să nu te simți prea copleșit de teamă. „Obișnuiam să evit cu orice preț să zbor până când mi s-a oferit un loc de muncă în Los Angeles, la 3.000 de mile distanță de familia mea”, spune Jenn Lloyd, fondatoarea Sick Girl Travels. „M-am trezit curând confruntată cu alegerea între temerile mele sau să nu-mi văd familia.”

Sfatul lui Lloyd? “Fă pași mici pentru a te asigura că ești gata de zbor.” Nu aștepta până când trebuie să zbori prea departe pentru a-ţi rezolva temerile. Începe prin a face călătorii scurte în care eşti în aer doar aproximativ o oră. Te va ajuta să te obișnuiești cu zborul și vei ști la ce să te aștepți. Sau încearcă un zbor de agrement, care presupune zbor la înâlţimi mici şi pe o durată scurtă. Planifică-ţi chiar acum un weekend la Braşov în care să incluzi şi un zbor agrement Brasov.

Vorbește cu echipajul despre teama ta de a zbura

Vorbește cu un profesionist – nu, nu cu un psiholog (deși şi asta te poate ajuta), ci cu un profesionist al companiei aeriene. De la verificări de siguranță, rulare și decolare, până la aterizare, să vorbeşti despre ceea ce se întâmplă în afara cabinei principale te ajută să te simți mai puțin lipsit de control. Dacă ai pe cineva în viața ta care lucrează ca pilot sau însoțitor de bord, te poate ajuta să stai de vorbă şi să auzi experiențele. Vorbind cu echipajul de zbor poate oferi și o mulțime de informații. Echipajul companiei aeriene are cunoștințele pentru a te ajuta să te relaxezi.

Ia în considerare lecții de zbor

S-ar putea să sune ciudat, dar învățarea dedesubturilor zborului de la sol ar putea fi soluţia pentru a-ți depăși teama de a zbura o dată pentru totdeauna. Ieșirea din zona ta de confort pentru a zbura cu un profesionist te va face să realizezi că nu există niciun mister și vei înțelege cum funcționează de fapt avionul.

No Comments

Post A Comment