bara

Cum sa dai culoare curtii tale?

Cum sa dai culoare curtii tale?

Cum sa dai culoare curtii tale?

11:05 16 December in Casa si gradina
0 Comments
Share Button

Spatiile exterioare si curtile noastre pot prinde un strop de culoare si personalitate, daca elegem sa le scoatem din monotonia tonurilor neutre conferite de specificul materialelor de constructie.

Astfel, folosindu-ne de putina imaginatie si creativitate, putem transforma curtea si gradina, intr-o oaza de miresme si frumusete, doar alegand plantele potrivite si mobilierul de exterior adecvat.

O curte plina de alei si borduri

Daca design-ul exterior al curtii tale este caracterizat de un amalgam de alei, borduri si dale, paveje si jgheaburi de colectare, este posibil sa simti nevoia de a-i  da un plus de personalitate si vitalitate, conferindu-i putina caldura si un aer prietenos.

Cea mai simpla varianta, va fi aceea de a lege un mobilier de exterior interesant, cat mai colorat si accesorizat, sa asamblezi un loc de joaca pentru copii si sa incerci sa strecori natura printre pietre si dale, alegand planetele care pot face fata unui astfel de spatiu.

Daca a mai ramas un petic de pamant, poti alege sa plantezi gazon rezistent, efectul vizual neintarziind sa apara, imediat ce iarba incepe sa rasara. Pentru spatiile limitate, intre borduri, alei si dale, poti planta specii perene, decorative si foarte rezistente.

O planta care te va bucura cu nuantele minunate ale frunzelor si cu frumusetea floricelelor, este heuchera Forever Purple, cunoscuta si sub denumirea de Clopotei de coral, o movilita purpurie care va da un plus de culoare intregii curti, pe toata durata anului, fiind extrem de rezistenta.

Plantele colorate

Atunci cand iti propui un anumit efect vizual, daca alegi sa il realizezi prin intermediul plantelor, vei incerca sa plantezi specii perene, nu neaparat recunoscute pentru florile lor, cat pentru coloritul interesant al frunzelor ┼či pentru textura acestora.

Natura este extrem de darnica, astfel ca poti planta flori cu frunze in diferite tonuri de verde, galben, maroniu, rosu si chiar purpuriu, asa cum sunt frunzele rezistentei heuchera Forever Purple,

Clopoteii de coral, a caror culoare purpurie parcurge o serie de tonuri si texturi. Poti alege sa dai un plus de culoare curtii tale monotone, fie alegand plante perene pentru sol, fie optand pentru diferite specii care se preteaza plantarii si cresterii in ghivece sau jardiniere.

Indiferent de variantele alese, este important sa te documentezi in legatura cu nevoile si preferintele plantelor in ceea ce priveste calitatea solului, expunerea directa la soare, umiditatea si umbra, cat si comportamentul acestora in timpul iernii sau al hibernarii.

Poti alege sa plantezi cateva specii  perene, precum heuchera Forever Purple, care sa iti inveseleasca curtea pe tot timpul anului, carora sa le alaturi pe perioada calda alte specii de flori care sa completeze tabloul floral al curtii si casei tale. In acest mod, vei scoate din monotonie spatiul tau exterior, conferindu-i frumusete si unicitate.

No Comments

Post A Comment