
Cum sa curatati si sa dezinfectati salteaua acasa
Va explicam cum sa eliminati petele, mirosurile urate sau acarienii si cele mai bune produse pentru aceasta.
Salteaua este, impreuna cu perna si baza patului, elementul principal pentru a asigura o odihna buna. In plus fata de incercarea de a mentine materialele in stare buna, este necesar sa se garanteze niveluri acceptabile de igiena.
Daca in fiecare zi ventilam dormitorul si, cel putin o data pe saptamana, spalam foile, trebuie, de asemenea, sa curatam si sa dezinfectam in mod regulat salteaua pentru a elimina mirosurile neplacute, petele sau aparitia acarienilor, prafului si bacteriilor.
Daca nu s-a murdarit inainte din orice motiv, recomandarea expertilor este de a dezinfecta salteaua, aproximativ, la fiecare sase luni. Gandindu-ne la cei care trebuie sa-si asume aceasta sarcina, am compilat diferite sfaturi de la profesionistii din sector pentru a o putea face usor si ieftin acasa.
Cum sa curatati si sa dezinfectati salteaua?
National Sleep Foundation, o organizatie non-profit creata pentru a incuraja rutinele sanatoase de somn, explica faptul ca cea mai buna solutie pentru indepartarea petelor va depinde foarte mult de tipul de murdarie care trebuie tratata. “Pentru sange, transpiratie, urina si alte pete biologice, cea mai buna optiune este, de obicei, un produs comercial de curatare a enzimelor”, spun ei.
De asemenea, ei isi amintesc ca, in anumite cazuri, ar putea fi necesar sa se incerce diferite solutii pentru a indeparta in mod corespunzator pata. “O optiune comuna este de a face o solutie prin amestecarea apei reci si a peroxidului de hidrogen.” Alte persoane apeleaza la apa amestecata cu sapun pentru a curata manual textile delicate.
Toate aceste produse sau combinatii sunt cel mai bine aplicate cu o carpa curata sau cu ajutorul unei perii mici, lasati-le sa se usuce si apoi clatiti cu o carpa inmuiata in apa rece. Exista anumite materiale, cum ar fi spuma cu memorie pe care este mai bine sa nu o umeziti excesiv, deci este recomandat sa nu aplicati apa direct pe saltea. Vezi aici cum se curata saltele de pat.
Pentru a absorbi umezeala si a neutraliza mirosurile, expertii recomanda aplicarea bicarbonatului de sodiu. In acest caz, procedura este sa-l stropiti pe saltea, lasati-l timp de cateva ore si apoi aspirati suprafata pentru a indeparta complet ramasitele. Cand trebuie sa o uscam, salteaua poate fi lasata pur si simplu in aer si, mai bine, daca ii poate da si soarele.
Este important sa retineti ca, odata ce procesul a fost facut pe o parte, salteaua este intoarsa si aceiasi pasi sunt urmati pe spate. Atunci cand alegeti produsele de utilizat, acestea sunt cateva propuneri utile care pot fi gasite online:
Cum sa stii daca exista acarieni pe patul tau?
Odata cu trecerea timpului si utilizarea, saltelele devin un teren de reproducere pentru bacterii si alergeni. Una dintre cele mai frecvente sunt acarienii. Desi sunt prezente in fiecare colt al casei, saltelele – unde pot fi concentrate 1,5 milioane de acarieni – sunt unul dintre locurile lor preferate. Acarienii nu sunt vizibili cu ochiul liber, dar daca atunci cand intram in pat avem parte de stranut, tuse, iritatii ale pielii sau mancarime, poate fi din acest motiv
No Comments