bara

Cum realizez fundatia unei case?

Cum realizez fundatia unei case?

Cum realizez fundatia unei case?

08:44 21 May in Despre altele
0 Comments
Share Button

Orice constructie necesita un efort indelungat, oameni competenti, echipamente si utilaje potrivite si bineinteles timp. Procedand astfel, cei care construiesc hale industriale Cluj reusesc sa dea dovada de profesionalism si sa construiasca cele mai rezistente constructii.

Daca esti din Cluj si te intereseaza construirea unor hale industriale, recomandarea noastra este sa iei legatura cu cei de pe Dkrconstruct.ro si cei mai buni specialisti iti vor veni in ajutor.

Cand vine vorba de realizarea unei cladiri, un element extrem de important este fundatia. Fundatia trebuie executata in mod corect, deoarece altfel este pusa in pericol toata constructia.

O fundatie nu poate fi inceputa pur si simplu, ci e nevoie de anumite lucrari pregatitoare. Aceste lucrari includ: pregatirea terenului, realizarea santurilor necesare scurgerii apei, masurile de protectie a constructiilor din apropiere, trasarea fundatiilor si realizarea sapaturilor.

Trasarea fundatiei se face in conformitate cu proiectul. Reperele necesare se plaseaza in afara zonei de lucru pentru a nu fi nevoie sa le indepartezi in timpul lucrarii.

Sapaturile necesare se executa in general mecanizat. Sunt si situatii in care ele se executa manual, atunci cand situatia o cere. Sapaturile trebuie facute cu atentie si responsabilitate. Trebuie avuta in vedere neaparat sprijinirea peretilor, aspect care se face in functie de regulile impuse de proiectant. Sprijinirea se face in functie de mai multe criterii, cum ar fi: adancimea la care s-a facut sapatura, natura terenului, conditiile meteo, tehnologia de executie, etc.

In ceea ce priveste cofrarea unei fundatii, in general, aceasta se face din lemn. Cofrajele trebuie facute astfel incat sa indeplineasca anumite conditii, cum ar fi: sa fie rigide pentru a rezista, sa fie netede si sa nu aiba fisuri. In confrare, mai intai se traseaza pozitiile cofrajelor, apoi se monteaza, dupa care se verifica daca totul e in ordine si se sprijina definitiv.

Daca vrei o fundatie cu adevarat solida, bineinteles trebuie sa iei in calcul si armarea. Aceasta se face cu ajutorul barelor de otel incorporate in beton.

Betonarea se face cu ajutorul a mai multe etape. In primul rand se pregateste betonul, care poate fi preparat pe santier sau adus de la o statie de betonare. Betonul se prepara in functie de cat de rezistent iti doresti sa fie. Turnarea betonului este a doua etapa importanta. Turnarea betonului se face in straturi de 30-40 cm, la temperaturi intre 5 si 30 de grade Celsius.

Ca o fundatie sa fie solida este nevoie de a 3-a etapa si anume compactarea betonului. Aceasta se face pentru eliminarea eventualelor goluri de aer care pot aparea in beton pentru a da o mai mare rezistenta fundatiei. Compactarea se face mecanic sau manual. Ultima etapa si totodata etapa care incheie construirea unei fundatii este tratarea si protejarea betonului. Aceasta se face pentru rezistenta betonului la conditiile de mediu. Dupa ce betonul a intrat in priza, el este stropit cu apa.

Cam acestea sunt etapaele necesare construirii unei fundatii. Daca faci totul cu responsabilitate si rabdare, lucrarea te va multumi. Daca nu te pricepi, apeleaza la specialisti.

No Comments

Post A Comment