
Cum protejam depozitul de furtuni?
Vom incepe acest articolul spunand ca in depozit nu trebuie sa ne ocupam doar de rafturi si ca trebuie ca in momentul in care avem un depozit sa tinem cont de mai multe elemente cum ar fi si riscul de furturni. In acest articol va vom prezenta mai multi pasi foarte importanti cu ajutorul carora veti putea sa va protejati depozitele de efectele distructive ale furtunilor.
Este foarte important sa tineti cont de toate acese elemente pentru ca in depozite nu se afla numai rafturile ci si marfa, si in cazul in care produsele se distrug veti avea in mod sigur o mare problema si o mare pierdere.
Pentru ca ni se intampla sa ne confruntam si cu fenomene extreme noi va dam un set de sfaturi practice pentru a preveni efectele negative ale inundatiilor cauzate de precipitatii abundente.
In zonele unde exista riscuri ridicate de inundatie si care au un istoric cunoscut, noi va recomandam sa ridicati stocurile de marfa la inaltimi de cel putin 12 cm de la nivelul podelei. Aceasta conditie este de asemenea valabile si in cazul stocurilor depozitate in sac. Acolo unde sunt stocuri de tip marfa varsata cum ar fi magaziile in care sunt depozitate cerealele noi va recomandam sa le protejati cu saci de nisip, si cu folii de plastic.
Curatarea si drenarea canalizarilor, si a gratarelor de retentie din cadrul unui amplasament. De preferat e sa existe si o analiza a expunerilor, atat in amonte dar si in aval de amplasament, in asa fel incat amplasamentul care este curatat sa nu devina bazin de retentie.
Acolo unde se folosesc santuri si canale pentru drenarea apei ele trebuie sa fie curatate si vegetatia in exces ar trebui sa fie eliminata si de asemenea si toate obstacolele care pot sa impiedice eliminarea apei.
Bunurile care au un grad foarte mare de absorbtie pentru umezeala ori cele care au materiale cu un grad mare de absorbtie a apei precum cutiile de carton, ar trebui sa fie depozitate avand in zona de la baza un material care nu ajuta la transferul apei si la inlocuirea temporara a paletilor de lemn cu paleti de plastic, cu suporti de metal si protejarea paletilor de lemn cu un material plastic astfel incat apa sa nu se infiltreze in produse.
Puteti sa montati si senzori de umiditate si de inundatie care sa fie conectati la alarme permanent supravegheate care au spatii aflate in zona de subsol.
Se pot implementa si proceduri de actiuni in cazul inundatiilor care sa aiba in vedere si asigurarea unei forme umane. Puneti si o popa pentru eliminarea apei si amenajati depozite alternative si diverse proceduri de decontaminare si de curatare.
Deconectati echipamentele care sunt conectate la reteaua de curent electric in special pe cele pe care le lasati nesupravegheate noaptea precum redresoarele de la electrostivuitoare.
Pentru ca exista si riscul de a se intrerupe alimentarea cu curent elenctric este utila si asigurarea surselor alternative de energie cum ar fi generatoarele.
Verificati si taiati arborii care pot sa se rupa in special in zona cablurilor aeriene.
No Comments