bara

Cum poti castiga din vanzarea componentelor second hand?

Cum poti castiga din vanzarea componentelor second hand?

Cum poti castiga din vanzarea componentelor second hand?

08:08 06 May in Despre altele
0 Comments
Share Button

In lumea componentelor de pc noi, persoana care le vinde cel mai ieftin este ori persoana cu cele mai putine griji financiare (ca de exemplu un adolescent care strange bani din economiile proprii, de la parinti) ori marile corporatii sau companii care au in general posibilitatile contractuale de a cumpara aceste componente “bulk”, la un pret mai mic decat in magazine.

Vrei un laptop second hand de calitate, la cele mai bune preturi din Romania? Intra cu incredere pe DiablosComputer.ro!

Pentru toate celelalte persoane sau entitati, preturile sunt in general asemanatoare, deoarece majoritatea (fie magazin, fie persoana fizica) au aceiasi furnizori care le livreaza aceste componente.  Este un lucru destul de complicat sa gasesti componenta cea mai ieftina de pe piata.

Componentele second hand totusi, pot fi destul de lucrative cateodata, daca ai partile necesare si cumparatorii potriviti. De exemplu, detineam un laptop Dell de 12 inch si deoarece acesta avea dimensiuni reduse, avea atasata unitatea de floppy disk si cdrom- drive-ul extern, printr-un cablu.

Daca acest cablu suferea orice fel de stricaciune fizica, inlocuirea lui ar fi costat cel putin 100 de dolari, la acea vreme.

Un alt exemplu: daca un computer mai vechi prezinta daune iremediabile la nivelul hard-disk-ului care pot fi bad-uri pe hard disk sau defectiunea motorului, nu vei putea sa te duci pur si simplu la furnizorul local pentru a-l schimba cu un hdd de dimensiuni mai mari si de productie mai recenta, asta pentru ca vechiul pc nu il va suporta.

Un astfel de computer mai vechi, necesita de cele mai multe ori componente din aceeasi generatie, altfel vor aparea incompatibilitati sau componentele nu vor functiona, nefolosind aceleasi standarde.

Ca sa intelegeti si mai bine, nu veti putea pune niciodata un hdd de tip sata 1 sau sata 2, pe un pc a carui placa de baza nu suporta decat standardul ATA sau P-ATA. In acelasi timp, daca vei cumpara componente din aceeasi generatie cu restul pc-ului tau, acestea sunt in general mult mai ieftine decat unele noi, trebuie doar sa stii unde sa cauti.

Pot exista si greseli ale vanzatorilor, de pe urma carora poti profita, daca esti “iute de mana”. Nu recomandam totusi o astfel de abordare, nu este chiar una fair play.

De exemplu, o persoana a cumparat la un moment dat 3 pc-uri de pe Ebay, ce erau listate sub numele de Pentium 3 desktop, acestea fiind de fapt (toate) servere Xeon, de 1 Ghz.

Persoana respectiva le-a cumparat cu 5000 de dolari (in acel moment) si le-a revandut la doar cateva zile, la un pret peste 25.000 de dolari, castigand deci 20.000 de dolari la aceasta “afacere”.

Totusi, trebuie sa stiti ca Ebay-ul este ceva mai scump de folosit, din cauza “razboaielor de bid” care au loc, adica ale celor care liciteaza pentru un anumit produs sau pentru mai multe. Totusi poti gasi si pe acest site adevarate chilipiruri, daca ai rabdarea si cunostintele necesare, despre ce si unde exact sa cauti.

No Comments

Post A Comment