bara

Cum poti avea succes in cariera?

Cum poti avea succes in cariera?

08:17 23 February in Despre altele
0 Comments
Share Button

O cariera este un loc de munca cu care te mandresti si caruia te dedici in intregime, insa se poate spune ca are a face cu ce este succesul?  Ai nevoie de determinare, multa munca si abilitati, dar oricine poate experimenta succesul in cariera sa.

Cel mai bun mod de a experimenta succesul in cariera este sa ai un fundament educational solid.

Investeste intr-o educatie care va indeplini cererile carierei dorite de tine.

Depune toate eforturile in intelegerea materialelor primite la scoala, pentru a aduna multe cunostinte. Educatia nu se iroseste niciodata, asa ca fa-ti timp sa o faci ca lumea.

Educatia nu trebuie sa se termine cand absolvi facultatea. Continua sa participi la seminarii si sesiuni de training legate de cariera ta.

Pentru a avea succes, trebuie sa cunosti toate evenimentele curente si sa fii la curent cu noutatile aparute in domeniul tau.

Ce calitati si competente trebuie sa aiba un intreprinzator pentru a avea succes in ceea ce face?

Prima calitate pe care un intreprinzator de succes o are, este reprezentata de: increderea in sine. Un intreprinzator bun, studiaza cu atentie toate aspectele businessului sau si ia decizii pentru care isi asuma responsabilitatea.

O alta componenta importanta care determina succesul unui intreprinzator, este faptul ca acesta recunoaste ca nu le stie pe toate.

El nu se pretinde a fi atotstiutor si nu striga in gura mare ca doar el are dreptate. El stie foarte bine care sunt calitatile si defectele sale, iar de acestea din urma incearca sa scape apeland la persoane specializate in acel domeniu.

Printre principalele calitati si competente ale intreprinzatorului de succes se distinge si capacitatea sa de a invata continuu. El investeste in educatia sa, este tot timpul deschis la nou si cunoaste in amanunt ceea ce se intampla in domeniul de activitate al businessului sau.

El intelege faptul ca, abilitatea de a vedea oportunitatile care se ivesc periodic in piata, este critica pentru obtinerea succesului si se educa in acest sens continuu.

Cum trebuie sa fie un om de succes?

Isi asuma riscuri, insa riscuri calculate. Un intreprinzator de succes va risca doar atunci cand considera ca, are sanse mari sa castige. Stie foarte bine ca nu le poate face pe toate, ca nu poate fi expert in toate domeniile care ii sunt necesare pentru a atinge succesul si alege sa lucreze in echipa.

Isi angajeaza oameni foarte buni pe domeniul lor de activitate si ii coordoneaza in asa fel incat, fiecare dintre ei sa dea maximul din ceea ce stiu si pot face. Asadar, un antreprenor de succes este… un excelent lider.

Acolo unde altii vad probleme, el vede solutii. In loc sa se planga de existenta concurentei, cauta modalitati prin care sa colaboreze cu ea. In loc sa se planga de numarul mic de clienti, cauta modalitati prin care sa mareasca suma de care cumpara clientii actuali si frecventa cu care cumpara acestia.

Si ultima dar cea mai importanta calitate in opinia mea este ca… testeaza si actioneaza continuu. Indiferent ca obtine rezultate favorabile sau nefavorabile, el este mereu pus pe actiune. Incearca noi metode menite sa-l ajute sa-si atinga obiectivul, vede ce merge si ce nu, trage lectiile necesare si merge inainte.

Acestea sunt doar cateva dintre calitatile si competentele unui intreprinzator de succes si partea buna este ca, ele nu sunt inascute ci dobandite. Asadar, daca vrei sa te numeri in randul intreprinzatorilor de succes, trebuie doar sa dai dovada de perseverenta si sa ai dorinta de a invata.

No Comments

Post A Comment