bara

Cum poți avea grijă de picioarele tale în timpul sarcinii?

Cum poți avea grijă de picioarele tale în timpul sarcinii?

Cum poți avea grijă de picioarele tale în timpul sarcinii?

14:33 11 November in Fashion, Frumusete
0 Comments
Share Button

Sarcina este o perioadă foarte specială pentru toate femeile. Totuși, pe toată perioada sarcinii, corpul viitoarei mămici suferă mai multe schimbări pentru a susține creșterea bebelușului. În același timp, sarcina pune foarte multă presiune asupra picioarelor.

Prin urmare, este important ca picioarele să aibă susținerea necesară pentru a fi sănătoase și în formă în timpul sarcinii. Viitoarele mămici sunt încurajate să poarte ciorapi compresivi, aceștia fiind deosebit de benefici pentru starea generală de sănătate în timpul sarcinii.

Cum vă puteți proteja picioarele în timpul sarcinii?


Modificările hormonale care au loc în timpul sarcinii duc la bufeuri, stări de greață, modificări ale dispoziției și apetitului. Dar iată că aceste modificări ale corpului afectează și circulația sângelui. Sub influența hormonală a sarcinii, sângele se va coagula mai repede, iar venele se vor dilata. Acest lucru poate duce la dezvoltarea venelor varicoase, dar și la formarea de cheaguri de sânge în venele picioarelor.

Corpul femeii gravide va suferi modificări substanțiale cu fiecare trimestru de sarcină, tocmai pentru a se adapta copilului aflat în creștere. Volumul sângelui crește, iar uterul în creștere exercită presiune directă asupra venelor. Prin urmare, unele vene pot fi blocate parțial, ceea ce poate afecta direct sistemul venos.

În timpul sarcinii, este posibil să experimentați unele simptome la nivelul picioarelor, cum ar fi picioare grele, obosite, dureroase sau picioare umflate. Aceste simptome se instalează pe măsură ce sarcina înaintează și diferă de simptomele firești care apar în ultima lună de sarcină.

Mai precis, 6 din 10 femei dezvoltă primele lor varici în timpul sarcinii, deoarece venele varicoase apar adesea în jurul lunii a patra. Astfel de simptome sunt cauzate de creșterea volumului sanguin necesar pentru a vă ajuta copilul să crească. Uterul în creștere poate apăsa și bloca parțial unele dintre vene. Și, pentru că hormonii de sarcină au dilatat venele, s-a complicat și întoarcerea sângelui în inimă.

De asemenea, există mai mulți factori care pot crește riscul de apariție a tulburărilor venoase în timpul sarcinii, inclusiv predispoziția ereditară, fumatul, afecțiuni venoase preexistente, sarcini multiple și statul în picioare timp îndelungat. Purtând ciorapi compresivi, puteți să protejați starea de sănătate a picioarelor.

Compresia medicală este recomandată pentru prevenirea insuficienței venoase, așa că purtarea ciorapilor compresivi este necesară pe toată perioada sarcinii. Puteți opta pentru ciorapi compresivi pentru gravide Fiore Mama 20 den care vor susține circulația sângelui și vor atenua disconfortul picioarelor. De asemenea, purtarea ciorapilor compresivi va ajuta, de asemenea, la prevenirea dezvoltării venelor varicoase.

Varicele sunt neplăcute din punct de vedere estetic, dar pot fi asociate și cu tot felul de simptome, cum ar fi durere, mâncărime, arsuri și cârcei. Insuficiența venoasă asociată cu sarcina nu dispare imediat  după naștere, așa că este recomandat să continuați să purtați ciorapi compresivi cel puțin 6 săptămâni după nașterea copilului.

Într-un final, ciorapii compresivi mai prezintă un alt mare avantaj, și anume ușurează grețurile matinale. Foarte multe cercetări au arătat că purtarea ciorapilor compresivi la începutul sarcinii poate atenua greața și vărsăturile în aceeași măsură ca remediile farmaceutice.

No Comments

Post A Comment