bara

Cum poți avea grijă de frumusețea și sănătatea unghiilor tale naturale?

Cum poți avea grijă de frumusețea și sănătatea unghiilor tale naturale

Cum poți avea grijă de frumusețea și sănătatea unghiilor tale naturale?

15:04 02 October in Frumusete
0 Comments
Share Button

Unghii frumoase nu înseamnă doar unghii cu gel sau unghii cu tatuaje atrăgătoare. Dacă vă place atunci când cei din jur vă apreciază și vă complimentează unghiile, atunci va trebui să investiți ceva timp într-o rutină de îngrijire a unghiilor.

Unghiile naturale, atunci când sunt îngrijite corespunzător, pot atrage comentarii pozitive, deoarece transmit mesajul că vă preocupați de grija de sine.

Mai mult ca oricând, femeile sunt încurajate să îmbrățișeze frumusețea naturală a unghiilor. Nu contează dacă aveți unghii scurte sau intenționați să le lăsați să crească puțin mai mult, există diferite modalități prin care puteți îmbunătăți sănătatea și aspectul lor general.

Unghiile sănătoase ar trebui să aibă o culoare roz, cuticule vizibile și o semilună albă proeminentă la baza unghiei.

Dacă unghiile sunt exfoliate, despicate sau prezintă caneluri orizontale, toate acestea sunt semne ale unghiilor nesănătoase. Mai mulți factori pot sta la baza unor unghii nesănătoase, cum ar fi obiceiurile proaste de a roade unghiile, de a tăia cuticulele necorespunzător, dar și alte motive mai grave, cum ar fi un deficit de vitamine.

Iată ce presupune o rutină de îngrijire a unghiilor naturale:

Consumați alimente bogate în proteine. O dietă alimentară mai bogată în proteine nu vă îmbunătățește doar starea generală de sănătate, dar și frumusețea unghiilor. Unghiile sunt alcătuite din proteine, deci creșterea consumului de alimente precum carne slabă și pește va ajuta unghiile să crească puternice.

Dacă nu consumați carne, atunci aveți grijă să includeți în regimul alimentar cât mai multe fructe și legume, dar și superalimente, cum ar fi afine și varză Kale, care vor spori nivelul de vitamine și vor elibera antioxidanți care contribuie la o mai bună sănătate a unghiilor.

Îngrijirea unghiilor. Obținerea unor unghii sănătoase nu ține doar de alimentele pe care le furnizați organismului. Îngrijirea exteriorului unghiilor le va îmbunătăți aspectul general și le va ajuta să crească. Tăiați unghiile în mod regulat pentru a avea tot timpul unghii netede și de aceeași lungime. Astfel, minimizați riscul de a vă rupe unghiile orice ați face, indiferent că aveți grijă de animalul de companie, faceți curățenie în camera copilului sau preparați o masă delicioasă.

Unghiile tăiate uniform înseamnă riscuri mai mici de a vă rupe unghiile în rutina de zi cu zi. Când piliți unghiile, evitați mișcările din toate direcțiile și, în schimb, piliți într-o singură direcție, din lateral până în centru. Această tehnică vă ajută să obțineți unghii netede și perfect finisate, care nu se agață.

Nu tăiați unghiile prea scurt, deoarece acest lucru poate provoca sensibilitate și, eventual, chiar și infecții. Înmuiați unghiile în apă caldă pentru a le îmblânzi textura, apoi tăiați fiecare unghie în parte urmând forma naturală a unghiei.

Evitați tăierea cuticulelor. Eliminarea cuticulelor se face exclusiv din motive cosmetice și trebuie, în general, evitată. Îndepărtarea cuticulelor lasă unghiile expuse la bacterii și infecții.

Totuși, dacă preferați să eliminați cuticulele, folosiți instrumente de foarte bună calitate și sanitizate, cum ar fi forfecuta profesionala pentru cuticule, Staleks SE-50/2, 21mm. Ceea ce mai puteți face este să folosiți un bețișor pentru împingerea cuticulei.

În cele din urmă, încercați să vă întăriți unghiile. Tratamentele de întărire a unghiilor vă pot ajuta să îmbunătățiți calitatea și lungimea unghiilor naturale.

Puteți achiziționa tratamente de întărire a unghiilor sau puteți crea acasă un astfel de tratament folosind trei linguri de ulei de măsline și o linguriță de suc de lămâie. Acest tratament este eficient pentru a întări unghiile slabe și pentru a le oferi strălucire.

No Comments

Post A Comment