bara

Cum ne protejam atunci cand lucram cu motoferastraie?

Cum ne protejam atunci cand lucram cu motoferastraie?

Cum ne protejam atunci cand lucram cu motoferastraie?

07:03 22 December in Casa si gradina
0 Comments
Share Button

In lucrul cu ferastraie aveti grija la efectul de recul. Daca va amintiti putin ora de fizica, va puteti aminti ca pentru fiecare actiune exista o reactie egala si opusa. S-a dovedit ca un recul este o demonstratie a acelui principiu si apare atunci cand coltul de sus al varfului barei atinge un obiect dur sau este ciupit.

Cand se intampla acest lucru, energia ferastraului forteaza bara in sus si spre operator cu o viteza si o putere uriasa – mai repede decat reactioneaza utilizatorul. Prima linie de aparare impotriva rasturnarii nu este niciodata sa fortati ferastraul inainte.

Repozitionati varful si chiar scoateti ferastraul din material cand se intampla asta. In caz contrar, exersati bunele tehnici de operare: o aderenta ferma, cu doua maini pe fierastrau; o pozitie echilibrata; un lant ascutit, tensionat; si fiind atenti la situatiile in care lama poate fi prinsa de lemnul care este taiat. Stiati ca cele mai bune astfel de scule sunt motoferastraie de la Zyg?

“Strangerea lamei” este o buna atentionare pentru presiunile directionale prezente in arbore, bustean sau copac in picioare, care dicteaza modul in care operatorul de ferastrau se va apropia de taiere. Aceste presiuni – tensiune sau compresie – sunt prezente in diferite grade in fiecare copac.

Tensiunea este atunci cand forta prezenta face ca fibrele lemnoase sa fie intinse in afara, iar canelura din lemn facuta de ferastrau – va avea tendinta sa se largeasca pe masura ce lama patrunde in lemn.

Compresia este opusul: presiunea asupra bustenilor sau arborilor impinge fibrele impreuna care, la randul lor, vor determina ingustarea taierii cand taietura se va adanci, iar daca operatorul nu este atent, se va prinde lama si se va opri violent lantul de filare .

Cel mai bun sfat pe care il pot oferi este sa faceti o evaluare inainte de taiere pentru a analiza situatia. Ganditi-va: “Acest copac este suspendat intre doua puncte inalte ale solului; unde este legatura si unde trebuie sa tai? “Sau” Acest trunchi este intr-adevar indoit de copacul adiacent si sub o mare tensiune. Daca l-am taiat, se va intoarce spre mine? “Adesea, un operator poate detecta o usoara deschidere sau inchidere a prinderii atunci cand taietura se adanceste.

Ei bine, cel mai bine ar fi sa va familiarizati cu ferastraul inainte sa il porniti prima data si, atunci cand verastraul este nou este bine sa il intretineti corespunzator inca de la bun inceput. Doar asa puteti sa va pastrati ferastraul in buna stare de functionare pentru o perioada cat mai indelungata de timp.

Nu are nici un rost sa scoatem in evidenta manualul producatorului sau o versiune apropiata a acestuia, pentru ca, desigur, ati citit manualul din scoarta in scoarta – inclusiv versiunile in franceza si spaniola, de asemenea, deoarece sunteti un operator pasionat de motoferastraie.

Va exista o cantitate buna de informatii specifice despre ferastraul dvs. si daca manualul este similar cu alte tuturor ferastraielor, vor fi incluse diagrame de utilizare pentru functii cu adevarat complicate care implica pricepere si foarte mult antrenament. Pentru inceput este bine sa folositi cele mai simple functii ale unui motoferastrau.

No Comments

Post A Comment