bara

Cum ne ajuta o firma de constructii in cazul cutremurelor?

Cum ne ajuta o firma de constructii in cazul cutremurelor?

Cum ne ajuta o firma de constructii in cazul cutremurelor?

07:25 06 May in Despre altele
0 Comments
Share Button

Influenta cutremurelor asupra constructiilor este una majora si nu de putine ori s-a intamplat ca din cauza unor anumite greseli sa apara adevarate probleme de executie.

Din fericire insa din ce in ce mai multe persoane inteleg de ce este important sa apelam la o firma de constructii pentru realizarea proiectelor pe care le visam, iar acest lucru pe langa faptul ca este recomandat, este si cel mai benefic.

O firma de constructii ne poate ajuta deoarece cunostintele specialistilor in domeniu ne sunt net superioare si mai mult decat atat acestia au si acces la informatie mult mai rapid decat avem noi. Facem aici referire la notmative si breviare de calcul de care poate in mod normal noi nu am auzit insa de care profesionistii stiu in mod clar.

Cazul seismelor nu este o joaca. Este greu de prevazut cand se pot intampla acestea si este si mai greu de estimat un potential nivel al pagubelor.

Tot ceea ce se poate face este sa se ia in calcul anumiti coeficienti de siguranta, care sa ne ofere un plus atunci cand un cutremur s-ar putea produce.

Acest coeficient de siguranta reprezinta de fapt o valoare numerica, stabilita de catre specialisti in functie de pozitionarea zonala geografica, care se adauga calcului de proiectare pe care firma de constructii aleasa il va face.

Este important ca aceste lucruri sa fie cunoscute deoarece cu totii cunoastem istoria scrisa de cutremure in tara noastra. Acestea pot avea efecte grave atunci cand nu sunt tratate cu seriozitate. Acest lucru nu inseamna ca pana acum ele au fost tratate cu indiferenta.

Din contra insa, stiindu-se faptul ca Vrancea este zona seismica principala a tarii noastre, din ce in ce mai multe studii incearca sa aduca beneficii din punct de vedere al estimarii coeficientilor de calcul, astfel incat constructiile proiectate in ultimii ani sa poata rezista cu succes oricaror solicitari.

Din pacate insa asa cum bine stim cutremurele sunt imprevizibile, si unul dintre lucrurile care ne poate da planurile peste cap din punct de vedere al constructiilor este tipul acestora. Un cutremur propagat pe directie verticala este foarte diferit de unul propagat orizontal, iar efectele sale sunt mult mai devastatoare.

De aceea constructiilor vor trebui sa fie foarte bine ancorate, lucru care insemana dispunerea corecta a punctelor de armare inca din faza de proiectare.

Acest lucru constituie o plasa de siguranta pentru constructie deoarece in cazul unui seism, atunci cand betonul cedeaza, aceste puncte de armatura suplimentare, vor avea rolul de a asigura siguranta si stabilitatea constructiei.

Specialistii in domeniul constructiilor, precum cei de la Avangart.org cunosc cel mai bine aceste aspecte si tocmai de aceea reprezinta un exemplu de firma cu sertiozitate si traditie. Alegerea unor astfel de speciali

No Comments

Post A Comment