bara

Cum invata copiii limbile straine?

Cum invata copiii limbile straine?

Cum invata copiii limbile straine?

07:54 16 September in Despre altele
0 Comments
Share Button

Copiii invata cel mai bine ascultand, imitand sau exersand. Noi va recomandam sa apelati la cursuri engleza copii. Vorbiti inca de la inceput cu copilul, chiar din primele zile de la nastere.

Este bine sa le explicati ce anume faceti, ce simtiti, sa descrieti fiecare activitate. Incercati sa le cantati, sa le cititi poezii, sa va jucati cu ie sau sa numarati in alta limba. In cazul in care nu vorbiti o alta limba le puteti pune un cd dar aveti grija ca totul sa fie amuzant.

De ce trebuie ca totul sa fie amuzant? Creierul omului contine 4 feluri de creier combinate intr-unul singur: creier reptilian, creierul mic, creierul emotional si creierul rational. Creierul reptilian are rolul de a controla toate functiile involuntare din corpul nostru precum respiratia.

Creierul mamalian denumit si creier emotional este in centrul creierului si inmagazineaza memoria. Tocmai de aceea ne este mult mai usor sa invatam daca facem asta intr-un mod cat mai placut, emotional si distractiv. Poarta spre invatare este de fapt emotia.

Cerebelul are rolul sa restabileasca echilibrul si este o replica a creierului mae. De asemenea este si singura zona din creier unde inca se mai pot dezvolta neuroni.

Acesti neuroni mor in cazul in care nu sunt folositi in alte aprti alte creierului si prin urmare pentru a ne mentine creierul cat mai sanatos este recomandat sa ne utilizam neuronii.

Unde in creier, invatam o noua limba? Scoarta cerebrala, adica acea parte din creier care are capacitatea de a gandi, include cortextul senzorial si cortexul motor. In cortex sunt mai multe tipuri de centre responsabile cu inteligenta.

Inteligenta limgvistica reprezinta abilitatea de a scrie, a citi si de a comunica prin cuvinte.
Inteligenta logica si matematica este capacitatea de a intelege calcule si de a judeca.
Inteligenta vizuala si spatiala este o abilitate de a controla pozitia in spatiu si este utilizata in general de pictori, arhitecti si piloti.
Inteligenta vizuala este cea care ne ajuta sa memoram vizual si sa ne utilizam imaginatia.
Inteligenta sociala este o abilitate de a relationa corect cu ceilalti si este utilizata de obicei de oamenii care activeaza in management si vanzari.
Inteligenta introsepctiva este o abilitate de a va cunoase sentimentele, dorintele si nevoile.
Inteligenta kinetica si fizica este inteligenta utilizata de dansatori si de atleti.
Inteligenta naturalista este o abilitate de a invata cu ajutorul explorarii naturii.
Toate aceste tipuri de inteligenta se combina si asa invata copilul o noua limba. Invata in primul rand prin a face si de aceea este recomandat sa va jucati. Va puteti juca de-a magazinul cu legume si puteti sa gatiti o gustare sau sa faceti plimbari. Interactionati cu copilul si desicutati in limbile straine invatate.
Cunostintele pot sa fie consolidate cu sunete si cu imagini. Puteti sa rostiti sunetul din limba care acompaniaza imaginea.

Nu uitati ca invatarea va trebui sa fie placuta. Cu cat este mai distractiv modul in care este predata noua lima cu atat mai mult si copilul va vrea sa o auda. Puteti invata limbi noi prin joc si copilul se va atasa de noua limba.

No Comments

Post A Comment