
Cum imi fac designul pentru tricouri?
Aceasta este intrebarea pe care o pun cei care sunt interesati de tricouri cu mesaj si de tricouri personalizate in general. In continuare va dam mai multe sfaturi.
Primul sfat ar fi sa incercati sa folositi Adobe Illustrator pentru a putea crea vectori. Aceste fisiere pot fi redimensionate la o valoare oricat de mare fara a sacrifica calitatea imprimarii, deci daca doriti sa folositi acelasi logo pentru carti de vizita, carti postale, tricouri, bannere si panouri, fiecare dintre acestea vor fi imprimate clar si fara estomparea sau pixelizarea care apare atunci cand redimensionam imaginile create in Photoshop.
Cand creati grafica intr-o aplicatie bazata pe raster, cum ar fi Photoshop, sunteti mai mult sau mai putin blocati in dimensiunile originale. Porniti intotdeauna documentele de la zero la dimensiunea dorita a tiparirii, cu o rezolutie de 300 de pixeli pe inch.
Daca apoi copiati / inserati elemente de rezolutie redusa in spatiul de lucru, veti observa ca va redimensiona zona grafica si aceasta va aparea mult mai mica. Nu scalati aceste elemente mai mari, sau vor deveni neclare si se vor imprima cu o calitate slaba.
Cand aveti indoieli, intotdeauna creati lucrarea de arta mai mare si la o rezolutie mai mare decat este necesar, deoarece puteti scala mereu obiectul pe minus fara a avea probleme. Transformarea fisierelor pentru a fi mai mare va crea ceva probleme.
Daca imaginea este desenata manual asigurati-va ca ati scanat corect imaginea. Regula generala este ca, daca ati desenat lucrarea la dimensiunea reala, atunci scanati-o la 300 dpi. Daca imaginea voastra a fost creata la o scara de 50%, atunci va trebui sa scanati lucrarea la dublul rezolutiei recomandate (scanare la 600 dpi).
Lasati separarile de culoare profesionistilor.
Pentru grafica tricoului, firma de imprimare va crea separat culorile spot, astfel incat nu este nevoie sa incercati sa impartiti culorile pe cont propriu. Indiferent de programul pe care il utilizati, setati modul de culoare la RGB.
CMYK, cunoscuta si sub numele de culoare plina, este destinata exclusiv imprimarii color, in cazul in care semantanurile cyan, magenta, galben si negru sunt amestecate pe presa pentru a crea o gama completa de culori. In schimb, ganditi-va la cernelurile de tiparire de pe ecran ca la vopselele preamestecate, care merg direct din recipient pe tricouri.
In cazul in care o imagine color completa este reprodusa pe tricouri, imprimanta poate utiliza 8-12 culori spot de imprimare pentru a reproduce spectrul de culori din fisierul vostru. Aceasta tehnica le permite imprimantelor sa reproduca amprentele fotorealiste cu mai multa vibratie, chiar si pe articole de imbracaminte negre si cu o consistenta mai mare a culorilor pentru fiecare piesa. In cazul in care graficul este alcatuit.
Separarile de culori pe care departamentul de imrpimare le va crea din imaginea voastra vor fi specifice echipamentului si fluxului de lucru. Uneori, crearea propriilor voastre separari de culoare va genera doar o munca suplimentara pentru cei care imprima, deoarece poate fi nevoie sa faca si corectii.
Daca incercati sa atingeti un anumit efect, incercati sa-l machetati mai intai. Includeti intotdeauna instructiuni in plus pe langa simpla trimitere a fisierului original de imprimare si consultati-va cu firma de printuri inainte de a va trimite comanda pentru a confirma ca pot produce rezultatele pe care le cautati.
No Comments