bara

Cum alegem cel mai bun mouse?

Cum alegem cel mai bun mouse?

Cum alegem cel mai bun mouse?

09:12 18 May in Despre altele
0 Comments
Share Button

www.Mentor-Market.ro va ofera toate accesoriile de care aveti nevoie pentru laptop dar si sfaturi utile. Azi vorbim despre cel mai bun mouse.

In ceea ce priveste computerul, tastatura si mouse-ul sunt conexiunile cele mai directe cu PC-ul vostruu si cele mai practice aspecte ale desktop-ului. In forma sa cea mai de baza, un mouse  este un dispozitiv simplu, cu un senzor pe partea de jos cu doua butoane deasupra si o roata de defilare. Dar, in timp ce toate mouse-urile sunt simple in concept, acest dispozitiv de indicare de baza a gasit mai multe variante unice.

Astfel, este bine sa stiti ce se deosebeste un mouse de altul atunci cand mergeti la cumparaturi pentru un nou mouse.

Tipuri de mouse

Mouse-ul poate fi un dispozitiv simplu in concept, dar in timp au evoluat mai multe categorii de mouse, fiecare fiind realizat pentru diferite utilizari. Cele mai obisnuite dintre acestia sunt cei de birou, conceputi pentru a fi utilizati cu un desktop sau laptop la un birou sau pe o masa. In afara de butoanele obisnuite din dreapta si din stanga, caracteristicile comune includ o roata de defilare si pot oferi, de asemenea, butoane suplimentare pentru degetul mare care va permit sa navigati inainte si inapoi in browserul Web.

Mousii de calatorie ofera multe dintre aceleasi caracteristici, dar vin intr-o dimensiune mai mica, asa cum se vede si la mouse-ul Microsoft Sculpt Mobile. Sunt conceputi pentru a se potrivi cu usurinta in buzunarul unui rucsac sau al unei genti de laptop.

Dar, in timp ce marimea mica ar putea sa se potriveasca bine intr-o punga, mouse-ul de calatorie tinde sa fie prea mic pentru mainile omului – puteti sa il folositi foarte bine, dar sa devina incomod in utilizarea pe termen lung. In general vorbind, mouse-ul de calatorie este fara fir, deci ar putea sa fie nevoie sa aduceti impreuna un set de rezerva de baterii.

Mouse-ul de jocuri, precum mouse-ul Logitech G602 Wireless Gaming, ia conceptul mouse-ului de baza si apoi amplifica fiecare element la extreme. In functie de stilul de joc pentru care este destinat mouse-ul (MMORPG, shooter, strategie in timp real), veti vedea o varietate de caracteristici specializate.

Ceea ce au aceste mouse-uri in comun este o combinatie de componente de inalta performanta – senzori laser, butoane cu lumina si conectori USB placati cu aur – si personalizare, cum ar fi greutatea reglabila, comenzile macro programabile si comutarea pe DPI. Pentru non-gameri, aceste caracteristici sunt in plus. Pentru jucatorii dedicati, acestea ofera un avantaj competitiv.

Proiectarea ergonomica pune toate functiile obisnuite ale mouse-ului intr-un design care va pune mana intr-o pozitie neutra

Optiuni de conectare

Cea mai simpla modalitate de a conecta un mouse la PC este printr-o conexiune prin cablu USB. Mouse-ul de la computere este de obicei un dispozitiv plug-and-play, fara software suplimentar de instalat (cu exceptia unor mouse-uri de jocuri), ceea ce inseamna ca  simpla conectare a cablului este tot ceea ce trebuie sa faceti.

Spre deosebire de alternativele wireless, un dispozitiv cu fir va scoate puterea de la USB, deci nu exista baterii de care sa va faceti griji. Conexiunile prin cablu sunt, de asemenea, preferate pentru folosirea in jocuri, deoarece conexiunile prin cablu sunt fara probleme de intarziere si de interferente.

No Comments

Post A Comment