bara

Cum aleg moara de cereale potrivita?

Cum aleg moara de cereale potrivita?

Cum aleg moara de cereale potrivita?

14:13 06 July in Casa si gradina, Despre altele
0 Comments
Share Button

In mare parte, cei care locuiesc in mediul rural, se ocupa de agricultura fie pentru propriul consum, fie din agricultura isi castiga existenta; dar si de cresterea animalelor.

In aceste conditii, cel mai probabil va imaginati ca viata la tara este foarte grea si presupune munca fizica in fiecare zi. Ei bine, odata cu trecerea timpului, tehnologia a ajuns si in mediul rural, iar acum exista diferite echipamente si utilaje pentru uz gospodaresc, care le usureaza foarte mult munca gospodarilor.

Acum, cei care locuiesc la sat si se ocupa de agricultura nu mai trebuie sa se ocupe de irigarea manuala a culturilor, ci pot folosi motopompele in acest sens. Un alt exemplu este cel al utilizarii morilor de cereale.

In trecut, fermierii fie trebuiau sa parcurga anumite distante pentru a merge la moara din sat sau la moara in alte sate pentru a obtine faina necesara hranirii animalelor. In clipa de fata insa, in aproape fiecare gospodarie din mediul rural exista o moara de cereale, pe care fermierii o folosesc pentru a obtine faina necesara hranirii animalelor.

Moara de cereale din gospodarie, poate fi folosita pentru a toca si a marunti diferite tipuri de cereale, precum boabe de porumb, grau, ovaz, orz sau secara. Dat fiind faptul ca acestea sunt echipamente necesare in fiecare gospodarie, si exista o cerere din ce in ce mai mare, producatorii au inceput sa scoata pe piata diferite astfel de echipamente.

In cele ce urmeaza, vom vedea care sunt cateva dintre detaliile de care trebuie tinut cont cand se alege o moara de ceeale.

  1. Usurinta utilizarii si granulatia produsului finit rezultat in urma tocarii cerealelor

Indiferent de sistemul echipamentului, modul de utilizare al unei mori de cereale este unul cat se poate de simplu. Cerealele sunt aruncate prin fanta echipamentului in camera de macinare.

Acolo, se afla ciocanelele (in cuva de macinare mai exact), iar acestea vor zdrobi cerealele, care dupa ce sunt zdrobite sunt impinse spre sita. Sitele morilor de cereale pot avea deschizatura de diferite dimensiuni, astfel incat produsul finit obtinut poate fi mai fin sau poate avea o mai mare granulatie.

  1. Volumul de lucru si nivelul de functionare

Atunci cand vine vorba despre alegerea morii de ciocane, trebuie tinut cont si de capacitatea acesteia. Nu trebuie sa va ganditi la capacitate industriala, ci doar la mori profesionale sau mori pentru uzul gospodaresc.

Este foarte important ca inainte sa cumparati o moara de cereale sa va asigurati ca stiti sigur care este volumul de materie prima care poate fi prelucrat de catre moara. Daca nu aveti multe animale in gospodarie, si nu aveti nevoie sa folositi in fiecare zi echipamentul, atunci nu are rost sa va indreptati atentia spre cele mai scumpe echipamente.

De-asemea, este necesar sa stiti ca timpul este foarte important, asa ca asigurati-va ca alegeti o moara de cereale a carei capacitate sa fie de aproximativ 250 kg/ora.

  1. Consumul de energie si nivelul de zgomot

Un alt detaliu foarte important pe care trebuie sa il aveti in vedere, este consumul de energie electrica al utilajului. De preferat ar fi sa alegeti o moara care consuma cat mai putina energie, mai ales daca este necesara utilizarea sa zilnica.

Apoi, tineti cont si de nivelul de zgomot al acesteia, pentru ca o moara foarte zgomotoasa poate deranja vecinii.

Acestea sunt asadar cateva dintre detaliile pe care trebuie sa le cunoasteti, atunci cand vine vorba despre o moara de cereale electrica, si despre cum se alege un astfel de echipament, care este atat de important intr-o gospodarie, dat fiind faptul ca simplifica foarte mult munca agricultorilor si fermierilor.

No Comments

Post A Comment