bara

Cum afecteaza nicotina somnul?

Cum afecteaza nicotina somnul?

11:10 13 December in Sanatate
0 Comments
Share Button

Tranzitia catre vaping poate fi una dintre cele mai bune decizii, fiind nu doar o modalitate mai sanatoasa si mai ieftina de a fuma, ci si mult mai placuta. Cu toate acestea, nicotina este inca prezenta in lichidul de vapat, fiind si principalul motiv pentru care inca mentineti acest obicei.

Multi utilizatori au confirmat faptul ca aceasta influenteaza odihna, mai ales la inceput atunci cand au facut trecerea de la tigarile clasice la cea electronica. De aceea este important sa cunoasteti influenta acestei substante asupra somnului si ce puteti face pentru a minimiza efectele.

Nicotina – efect negativ asupra orelor de odihna

Chiar daca ati intrerupt obiceiul de a fuma tigarile clasice si ati redus semnificativ numarul de substante chimice si cancerigene inhalate, nicotina este inca prezenta in lichidul de tigara electronica. Acesta substanta este bine cunoscuta ca fiind un stimulent si va avea un efect asemanator cu bauturile cafeinizate consumate in timpul zilei.

Fumatul inainte de culcare poate fi o rutina normala ce nu va influentat prea tare in trecut, insa efectul provocat de tigarile electronice poate fi mai puternic mai ales la inceput de drum, lucru ce va impune o perioada de acomodare. Au fost realizate cercetari stintiifice in urma carora s-a observat faptul ca nicotina are un efect negativ asupra ciclului de somn REM (miscare oculara rapida). Acest lucru va impiedica fumatorii sa aiba un numar adecvat de ore de somn si se vor simti mai obositi decat cei nefumatori.

Cum va puteti bucura de un somn mai odihnitor

  1. Reduceti nivelul de nicotina – concentratia din lichid poate avea un impact direct asupra modului in care va odihiniti. Scaderea acestei valori poate parea o decizie buna, insa un nivel prea mic si veti fi fortat sa vapati mai mult decat in mod obisnuit. O solutie pentru aceasta problema este sa folosti in prima parte a zilei lichidul dumneavoastra obisnuit, iar seara sa treceti la unul cu o concentratie mai redusa. Pentru un efect mai crescut, dar si mai sanatos, puteti sa vapati un lichid fara nicotina cu 1 sau 2 ore inainte de culcare, putandu-va bucura de activitate fara efectele stimulatoare ale substantei.
  2. Diminuati cantitatea de cafea consumata – cofeina, dar si bauturile ce au in componenta cantitati mari de zahar pot avea efecte negative asupra somnului. Daca reduceti cantitatea consumata, veti scadea numarul de stimulenti si va puteti bucura mai usor de un somn odihnitor.

Nicotina este principalul motiv pentru care utilizati tigarea electronica si una dintre componentele lichidelor de vapat, insa aceasta va poate afecta calitatea somnului, mai ales la inceput. Reduceti cantitatea consumata seara pentru a scadea impactul acesteia asupra odihnei, avand avantajul de a o personaliza in asa fel incat sa va bucurati la orice ora de  vaping.

No Comments

Post A Comment