bara

Consumul moderat de alcool reduce riscul atacului de cord

Consumul moderat de alcool reduce riscul atacului de cord

Consumul moderat de alcool reduce riscul atacului de cord

12:55 18 August in Sanatate
0 Comments
Share Button

Cu totii stim ca alcoolul este daunator, dar studiile recente au reliefat faptul ca alcoolul poate reduce riscul bolilor de inima. Da, este adevarat, dar vorbim aici despre consumul moderat de alcool si nu despre excese. Pe parcursul acestui articol vom analiza cum functioneaza alcoolul pentru a reduce riscul unui atac de cord.

Cauzele atacului de cord

Atacurile de cord sunt cu mult mai frecvente decat am crede, ele reprezentand una din primele 3 cauze ale deceselor din intreaga lume. Datorita dietelor sarace in elemente nutritive, a fumatului si a stilului de viata sedentar, arterele si inima ajung sa sufere din cauza colesterolului. Acesta se lipeste de artere si, de-a lungul timpului, le ingusteaza, provocand hipertensiune arteriala – inima trebuie sa pompeze mai puternic pentru a impinge sangele prin artere. Daca artera s-a blocat, atacul de cord este asigurat.

Alcoolul in cantitati moderate subtiaza sangele fumatorilor

Desi suna de-a dreptul ciudat, alcoolul, in cantitati moderate, poate fi benefic pentru organism. El poate actiona ca un diluant al sangelui, ceea ce contribuie la trecerea mai facila prin arterele ingustate de depunerile de colesterlor. Atata timp cat consumul de alcool este moderat, se reduce riscul atacului de cord in special la fumatori. Acest lucru este justificat de faptul ca tigarile au darul de a ingrosa sangele, sporind riscurile atacurilor de cord la persoanele fumatoare.

Alcoolul in cantitati moderate imbunatateste nivelul colesterolului

De asemenea, s-a mai constatat ca alcoolul, consumat moderat, imbunatateste nivelul colesterolului. El are darul de a creste nivelul colesterolului bun din organism si de a il diminua pe cel rau care blocheaza arterele si produce atacurile de cord.

Alcoolul consumat moderat decompune cheagurile de sange

Alcoolul, in cantitati mici, reduce riscul afectiunilor cardiace prin faptul ca poate descompune cheagurile din sange care se pot forma si agata de placile de colesterol de pe interiorul arterelor. Aceste cheaguri pot bloca fluxul de sange si provoaca atacurile de cord si multe alte probleme medicale cum ar fi accidentele vasculare cerebrale.

Alte beneficii ale consumului moderat de alcool

Ideea ca aloolul poate reduce riscul atacurilor de cord este din ce in ce mai studiata si este foarte posibil ca, in viitorul apropiat, sa apara tot mai multe dovezi despre beneficiile consumului lui in cantitati moderate. Pe langa faptul ca exista deja multe marturii care arata ca el poate reduce riscul atacurilor de cord, s-au mai constatat si ale beneficii ale consumului moderat de alcool:

  • Reducerea tensiunii arteriale – alcoolul subtiaza sangele exact ca o aspirina si poate imbunatati fluxul de sange, reducand tensiunea arteriala crescuta.
  • Impiedica coagularea snagelui in artere si descompune cheagurile formate care pot provoca atacuri de cord si alte boli care pun viata in pericol.

Alcoolul nu este singura solutie pentru mentinerea sanatatii inimii

Desi in cantitati moderate (nu mai mult de 120 ml pe zi), alcoolul poate fi benefic, el poate deveni usor o capcana. Din fericire exista alte metode, mult mai sigure, care pot contribui la mentinerea sanatatii inimii cum ar fi o alimentatie sanatoasa, miscare cel putin 30 de minute pe zi, suplimentii Omega 3 si controalele periodice de specialitate.

Cel mai bine ar fi sa optam pentru solutii care nu au efecte secundare si nu pot deveni periculoase si sa facem cat mai repede o programare la un control de specialitate accesand link-ul https://www.cardioclinic.ro.

No Comments

Post A Comment