bara

Centrale termice pe lemne vs centrale termice pe peleti – ce alegem?

Centrale termice pe lemne vs centrale termice pe peleti – ce alegem?

11:19 24 August in Casa si gradina
0 Comments
Share Button

Daca ar trebui sa facem o clasificare a tipurilor de lemn existente in prezent pentru folosire pe post de combustibil lemnos, acestea sunt: fagul, stejarul, carpenul, artarul, mesteacanul, plopul si lista poate continua, inclusiv cu molidul si bradul. Aceste esente lemnoase pot fi folosite atat in stare bruta, cat si sub forma de peleti.

In cazul in care vrei sa cumperi una dintre cele mai bune centrale pe peleti este foarte important sa iei in calcul si faptul ca aceste centrale sunt de buna calitate si ca vei folosi aproape acelasi lemn pe care il utilizezi si la centralele pe lemne, doar ca in alta forma.

Daca vrei o centrala termica pe lemne va trebui sa tii cont de mai multe aspecte colaterale, care sunt necesare pentru o buna utilizare a acesteia si pentru a o folosi in siguranta. De asemenea, va trebui sa tii cont si de eficienta raportata la parametrii vizati. Unul dintre cele mai importante aspecte ale unei centrale termice cu lemne este faptul ca va trebui sa ai un cos de fum construit care sa asigure evacuarea reziduurilor in urma arderii.

Cosul de fum pentru centrala trebuie sa aiba dimensiunea potrivita, sa fie construit la exteriorul camerei centralei si sa aiba o foarte buna izolatie. Un alt aspect la fel de important este faptul ca va trebui sa cumperi la timp lemnul, astfel incat sa se usuce si sa aiba umiditatea potrivita la utilizare. Lemnul trebuie sa fie cat mai uscat pentru ca altfel nu va arde bine si de asemenea exista riscul sa genereze depuneri pe peretii cosului.

In momentul in care folosesti peleti nu mai ai motive de ingrijorare in sensul acesta pentru ca peletii sunt foarte usor de folosit si sunt de asemenea usor de mentinuti uscati. Prin urmare atunci cand folosesti peleti va fi mai simplu sa ai totul cat mai bine uscat.

Peletii sunt obiecte de forma paralelipipedica, cu dimensiune redusa, care sunt produsi din deseuri care rezulta in urma prelucrarii lemnului. Peletii au avantajul unei densitati foarte bune si au umiditate diminuata. De asemenea, peletii au un randament de ardere cu mult superior lemnului si materialul provine de altfel din rumegus de diverse esente, ceea ce inseamna ca vei avea si o putere calorica foarte mare.

Pentru ca peletii sunt produse care au umiditatea diminuata, este important de mentionat ca nu va fi necesar sa ii usuci inainte de utilizare ceea ce este foarte important. Pentru ca acestia sa isi conserve calitatea este foarte important ca producatorul sa respecte anumite procente si un anumit proces tehnologic astfel incat sa fie indeplinite toate caracteristicile stabilite de certificarile europene.

Dimensiunea scazuta a peletilor este cea care permite depozitarea eficienta in spatii variate fara sa fie necesar sa amenajezi ceva special in acest sens. De asemenea, nu va mai trebui sa aloci timp pentru spargerea lemnelor si nici sa platesti pe cineva in acest sens. Tot ce trebuie sa faci este sa fii prezent atunci cand curierul ajunge cu peletii la poarta ta.

In final, data fiind performanta superioara pe care o centrala pe peleti o poate atinge, iti mai putem recomanda doar sa ai in vedere centralele Kenda din oferta centrale-pellet.ro, intocmai pentru a putea beneficia de toate aceste avantaje importante.

No Comments

Post A Comment