bara

Cea mai buna lanterna pentru drumetii

Cea mai buna lanterna pentru drumetii

16:02 02 August in Despre altele
0 Comments
Share Button

Putini dintre noi isi doresc sa isi petreaca noaptea in padure sau pe o carare de munte atunci cand merg in drumetii. Totusi, acest lucru se poate intampla foarte usor, mai ales daca nu suntem pregatiti corespunzator.

Desigur, cel mai important este sa cunoastem traseul pe care il urmam, eventual sa avem o harta pe care sa fie indicate cele mai evidente repere. Nu trebuie sa neglijam nici aspectul echiparii corespunzatoare pentru o drumetie.     

Atunci cand plecam intr-o drumetie, fie ca facem asta la munte sau pe trasee prin paduri, pe langa schimburi, apa, mancare sau batoane energizante, este bine sa avem si o trusa de prim ajutor sau macar cateva bandaje, o lanterna, pietre pentru aprins focul in caz de urgenta si, desigur, numarul de la salvamont sau a celei mai apropiate unitati care ne poate acorda asistenta.

Care sunt totusi detaliile pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand trebuie sa alegem lanterna perfecta pe care sa o luam cu noi in drumetii? In primul rand trebuie sa alegem un produs de calitate, care nu ne va lasa la greu.

Desigur, calitatea inseamna mai mult de atat si este cu siguranta cel mai bun punct de plecare pentru ca nu are rost sa ne pune siguranta in pericol din cauza unor produse ieftine dar de o calitate indoielnica.

O lanterna ideala pentru drumetii trebuie sa aiba o greutate cat mai mica, pentru a nu ne incarca bagajul in care trebuie sa ne inghesuim oricum foarte multe lucruri. De asemenea, la fel de importanta precum greutatea este si dimensiunea lanternei – daca aceasta nu poate fi manevrata usor cu o singura mana sau nu incape intr-un singur buzunar, atunci purtarea ei poate deveni destul de inconvenienta, incurcandu-ne la mers si distragandu-ne atentia de la lucruri mult mai importante.

Desigur, acestea sunt doar aspecte generale si de bun simt, detaliile care fac cu adevarat diferenta sunt date de tipul si calitatea acumulatorului, puterea sursei de iluminare folosita, duritatea carcasei si functiile incorporate.

In ceea ce priveste sursa de iluminat sau becul lanternei avem de ales dintre mai multe tehnologii disponibile. Varianta clasica este aceea a lanternelor cu becuri incandescente imbunatatite, adica becuri cu halogen care functioneaza pe acelasi principiu diferenta fiind facuta de faptul ca sunt mai eficiente din punct de vedere energetic si au o medie de viata putin mai mare. Desigur, problema fragilitatii ramane, dar si a consumului destul de mare. O alta varianta o reprezinta becurile xenon, acestea avand un consum mai mic, fara a scapa insa de problema fragilitatii.

Cea mai buna solutie in ceea ce priveste atat fiabilitatea pe termen lung, durabilitatea carcasei dar si a sursei de iluminat, precum si functionarea indelungata este reprezentata de lanternele led.

O lanterna Led ne ofera atat protabilitate si manevrabilitate crescuta, datorita dimensiunilor reduse ale becului led precum si necesitatile mici de consum, cat si durabilitate si o durata indelungata de functionare datorita ledului compact care este rezistent la socuri si consuma foarte putin comparativ cu orice alta tehnologie disponibila pe piata.

 

No Comments

Post A Comment