bara

Ce trebuie sa stiti cand vindeti aur la amanet?

Ce trebuie sa stiti cand vindeti aur la amanet?

Ce trebuie sa stiti cand vindeti aur la amanet?

06:56 03 August in Despre altele
0 Comments
Share Button

Amanetul reprezinta de multe ori o ultima solutie in situatia cand ramaneti in pana de bani si doriti sa obtineti rapid un credit. Bancile de obicei nu ofera imprumuturi pe termene extrem de scurte, asa ca multe persoane care au nevoie urgenta de bani iau calea amanetarii aurului.

Dar este foarte important de stiut cum se procedeaza cand doriti sa vindeti aur la amanet. Sunt foarte multi clienti care nu stiu ce conditii trebuie indeplinite de o firma de amanet care isi respecta toti clientii. Multe persoane cred ca la amanet, aurul nu se poate decat amaneta nu si vinde. Sau in cazul ca, vreti sa il vindeti trebuie neaparat sa platiti un comision.

Bineinteles ca o casa de amanet corecta si serioasa nu va pretinde in nici o situatie comision. Trebuie ca in momentul amanetarii bijuteriilor, sa precizezi ca nu le veti mai scoate si din contra, doriti sa le vindeti. Atunci reprezentantul casei de amanet va va evalua gratuit bijuteriile si va va spune ce suma de bani veti primi in schimb. Se va face apoi o documentatie in urrma careia nu veti avea nici un fel de comision de platit.

Pretul care este oferit de obicei la o casa de amanet pe un gram de aur, nu este mult mai mic decat cel oferit la bijuterii sau in oricare alta parte.

Nu inseamna ca daca este amanet aur, va va valorifica aurul mai putin decat in alte locuri. Important este si ce trebuie sa retineti cand cumparati aur de la amanet. Majoritatea caselor de amanet au aur expus la vanzare. Multe bijuterii care nu au fost rascumparate si care au ramas gaj, sunt reconditionate si apoi scoase la vanzare.

Avantajele de a cumpara aur de la amanet sunt destul de multe. In mod normal, orice casa de amanet care isi respecta clientii, va curata bijuteriile si le va repara, pentru a arata precum bijuteriile noi. De asemenea, acestea trebuie sa fie analizate si marcate cu marca de garantie proprie, care certifica autenticitatea.

Un alt avantaj este acela al investitiei in aur, deoarece pretul aurului este in crestere. Daca totusi urmariti oferirea unui cadou special, dar totusi nu aveti destui bani ca sa cumparati obiecte noi, e de preferat sa cumparati aur de la amanet. Totodata, daca va saturati de bijuteriile pe care le detineti si vreti sa le schimbati, le puteti amaneta sau sa le vindeti la amanet, in schimb obtinand alte bijuterii noi care sunt vandute de casa de amanet.

Aceasta este o alternativa pe care de obicei multe persoane o iau in schimbul banilor. Bineinteles ca, atunci cand luati aceasta decizie, trebuie sa fiti foarte atenti la numeroase aspecte. Primul dintre acestea este acela ca o firma de amanet de incredere ofera obligatoriu bon fiscal si mai ales un certificat de garantie.

In certificatul de garantie trebuie sa fie scris gramajul bijuteriei din aur. Abia atunci puteti spune ca aveti in fata o casa de amanet serioasa.

 

No Comments

Post A Comment