bara

Ce trebuie sa stim despre incinerare?

Ce trebuie sa stim despre incinerare?

13:35 21 March in Despre altele
0 Comments
Share Button

In ultimii ani, in mai multe mari orase din tara printre care si Cluj Napoca, are loc din ce in ce mai mult procesul de incinerare. Clujenii apeleaza la incinerare umana in Cluj din diferite motive, iar unul dintre acestea poate fi ultima dorinta a persoanei decedate.

Deasemenea, faptul ca se gasesc din ce in ce mai greu locuri de veci, sau pretul mare al acestora poate determina familiile indurerate sa opteze pentru incinerarea decedatilor.

Crematia foloseste caldura extrema (temperatura de incinerare fiind cuprinsa intre 1400 si 1800 de grade Fahrenheit), avand scopul de a reduce corpul uman de la forma sa familiara la fragmente de os.

In esenta, procesul de incinerare a unui cadavru avanseaza procesul natural descompunere; realizand in doar cateva ore ceea ce ar fi trebuit sa se intample luni sau chiar ani. Astazi, procesul de incinerare presupune utilizarea unui echipament foarte specializat numit retort, care este in esenta un cuptor alimentat fie de propan, fie de gaz natural.

Care sunt cerintele legale inainte de inceperea procesului de incinerare?

Dupa moarte, un profesionist funerar licentiat se afla in posesia ramasitelor fizice si stabileste un lant strict de custodie pentru a se asigura ca, corpul incinerat al decedatului este identificat cu precizie ca urmare a procesului de incinerare. In acest moment, documentul scris necesar incinerarii este completat de directorul funerar responsabil si semnat de catre membrul familiei cu autoritate legala.

Pregatirea corpului pentru procesul de incinerare

Dupa ce totul este rezolvat privind actele si avizele necesare incinerarii, corpul urmeaza sa fie pregatit pentru incinerare. Astazi, bijuteriile personale ale persoanei si aparatele chirurgicale (cum ar fi stimulatorul cardiac) sunt indepartate, iar corpul este apoi plasat intr-un caseta de incinerare selectata de familie sau un container alternativ de incinerare. Se adauga o eticheta de identificare a metalei pentru a asigura o identificare adecvata in timpul procesului de incinerare.

Care este procedura la crematoriu?

Odata ce o persoana decedata ajunge la crematoriu, identitatea sa este verificata din nou de toti profesionistii implicati. Daca perioada de asteptare necesara (de la 24 la 72 de ore) nu a expirat; individul va fi plasat intr-o unitate de refrigerare pentru pastrare. Cand aceasta perioada a fost finalizata in mod satisfacator, individul va fi plasat cu toata atentia in retort pentru procesul de incinerare reala .

Cat dureaza cremarea?

De obicei dureaza aproximativ intre una si trei ore pentru ca un corp sa fie redus complet doar la fragmente osoase prin procesul de incinerare (timpul implicat depinde in mare masura de varsta retortului utilizat, dar dimensiunea si greutatea ramasitelor fizice este, de asemenea, un factor).

Odata ce incinerarea este completa, trebuie sa existe o perioada de racire, astfel incat fragmentele osoase sa fie suficient de racite inainte de manipulare.

Cand se racesc, ramasitele incinerate sunt indepartate respectuos, fiind “curate” cu atentie din retort. Ulterior, toate resturile de metal (cum ar fi un bolt chirurgical sau o articulatie de titan) sunt indepartate manual din resturile incinerate.

Ceea ce ramane este apoi pus intr-un procesor special proiectat sa pulverizeze fragmentele osoase intr-o consistenta mai fina. Acest material, denumit in mod obisnuit “cenusa”, este apoi plasat intr-o punga de plastic intr-un container temporar de plastic sau carton de incinerare. In cele din urma, se iau masuri pentru transferul si pastrarea lor in conformitate cu documentele originale semnate de rudele apropiate.

No Comments

Post A Comment