bara

Ce trebuie sa stii despre o usa de garaj automatizata?

Ce trebuie sa stii despre o usa de garaj automatizata?

08:27 30 July in Casa si gradina
0 Comments
Share Button

Prin definitie garajul este o constructie destinata adapostirii unui autovehicul. Din toate timpurile, existenta unui garaj pentru locuintele de tip casa a fost necesara si utila, chiar daca nu a fost folosit tot timpul.

In zilele noastre, existenta unui garaj impune niste costuri suplimentare atunci cand este vorba de construirea unei case, sau pretul de vanzare a unui imobil este putin mai ridicat cand acesta detine un garaj.

Garajul nu trebui sa fie foarte mare, insa trebuie sa fie suficient pentru a putea intra o masina si bineinteles a putea fi utilat cu cateva rafturi, gasindu – si astfel utilitatea si in ceea ce priveste depozitarea unor lucruri sau accesorii ale masinii.

In unele cazuri garajul devine un semi atelier unde sunt depozitate unelte sau diverse lucruri care nu isi mai gasesc locul in casa.

Noile constructii propun o arhitectura mai frumoasa si mai utila a garajului, inglobat in casa iar accesul poate fi facut atat prin fata, pe une intra practic masina cat si prin casa, acesta detinand o usa suplimentara care permite legatura directa cu casa.

In Statele Unite ale Americii exista deja persoane care se ocupa de design-ul garajelor, transformandu-l in spatiu incredibil de util si nebanuit de avantajos.

De la decoratiuni de perete tip poster pana la alegerea unor obiecte de mobilier garajul devine in acest fel o a doua camera de zi pentru multe persoane si la drept vorbind este locul casei preferat de barbati.

Unele persoane inteleg gresit ideea de depozitare a unor lucruri in garaj, si il transforma intr – un spatiu de depozitare asemanator unui targ de vechituri.

Despre usa garajului se spune ca ar avea aceeasi importanta precum usa de la intrarea casei.

Achizitionarea unei usi de garaj este o probema destul de actualitate in zilele noastre datorita faptului ca exista pe piata o gama variata de modele si materiale.

In ultimii ani, alegerea unei usi de garaj a indeplinit in mare parte un criteriu comun: usile automatizate.

In acest sens automatizarea usilor de garaj reprezinta un mare avantaj datorita gradului de confort pe care il ofera.

Automatizarea usilor de garaj garanteaza siguranta, confort si protectie. Sistemele sunt manipulate de la distanta prin telecomenzi astfel incat efortul tau de a deschide sau inchide usa garajul este minim.

Indiferent ca alegi o usa basculanta sau sectionala, posibilitatea automatizarii acesteia este la indeamana oricui, nefiind nevoie decat de un kit de motorizare si un instalator profesionist.

Solutia automatizarii usii tale de garaj cea mai simpla este cea cu un motor si tija de actionare.

Indiferent ce model de usa detii, sistemul de automatizare este acelasi. Cele trei componente principale sunt motorul electric, tija de actionare si brida de cuplare.

O usa de dimensiuni mai mari necesita un motor de putere mai mare astfel, un motor de 200 W putere electrica va avea un cuplu de 50 sau 60 Nm, putand astfel deservi o usa de 10 mp.

In cazul usilor de garaj rezidential, producatorii testeaza automatizarea acestora cu pana la 20 de cicluri de inchidere / deschidere.

Exista motoare care sunt capabile sa produca 100 de cicluri inchidere – deschidere, acestea fiind utilizate in cadrul garajelor cu mai multe masini.

Viteza de deschidere a unei usi automatizate ar trebui sa fie de 14 pana la 23 cm pe secunda. Viteza de inchidere este de obicei mai mica, aceasta fiind setata pentru a proteja motorul.

Chiar daca exista specificatii sau asistenta in ceea ce priveste intreg anasamblul este necesara parerea unui profesionist atat la achizitionare cat si la montare.

Pentru detalii despre automatizari porti 2019 exista o lista intreaga de carcateristici si o gama variata de produse care vor veni in ajutorul tau atunci cand doresti sa achizitionezi un kit de automatizare a usii tale de garaj, insa este necesar sa te asiguri ca ai masurat corect unele distante sau apeleaza la o persoana calificata in acest sens inainte de a cumpara un sistem de automatizare.

Un aspect destul de important este cel legat de intretinerea usii de garaj. Astfel, iarna se poate ca functionarea acesteia sa fie mai lenta datorita conditiilor meteo.

Este indicat ca cel putin de doua ori pe an sa lubrifiezi unele parti ale usii, si in general sa le mentii curate pe cat se poate.

No Comments

Post A Comment