bara

Ce trebuie sa stii despre arbalete inainte sa le cumperi

Ce trebuie sa stii despre arbalete inainte sa le cumperi

10:33 16 February in Despre altele
0 Comments
Share Button

Daca esti pasionat, probabil stii ce este o arbaleta si la ce se utilizeaza. In caz contrar, in acest articol iti vom detalia cateva aspecte despre aceasta arma care te vor ajuta sa o alegi si sa stii ceea ce cumperi. Aceste arme sunt dotate cu un par cu incarcator, ce arata si se utilizeaza similar cu cel al pustilor. De asemenea, dispun de un tragaci pentru a elibera corzile. Arbaletele pot fi comandate online, in functie de preferinte, dar si de ceea ce poti stapani ca si arma.

Arbaleta este o arma din Evul Mediu, insa mai intai a fost expermentata de catre romani. Aceasta devenea in perioada aceea o arma adevarata, fiind proiectata pentru a putea trage sageti ce pot strapunge armurile groase.

Proiectarea arbaletei in perioada respectiva era efectuata pentru a contracara arcul cu sageti. Acesta fiind neeficient impotriva cavalerilor ce dispuneau de o armura. Pentru a indeplini scopul sau, patul de lemn avea atasat pe el un arc din otel. Arbaleta s-a utilizat de armatele occidentale pana in 1500, iar mai apoi a fost inocuita de archebuza.

In zilele noastre, arbaletele au fost readuse in atentia vanatorilor, fiind folosite exclusiv pentru acest scop. Sagetile lor au o forta mare cu care penetreaza, iar distanta ajunge pana la 20-30 de metri. Prin utilizarea lor se pot vana si capriori fara probleme. De asemenea, exista arbalete ce pot fi folosite si la vanatoarea subacvatica. Pe site-ul e-arbalete.ro ai la dispozitie mai multe modele pe care le poti alege in functie de preferintele tale.

Legislatia din Romania privind arbaletele

In Romania, legea care priveste regimul armelor si munitiilor o defineste drept arma alba ce poate pune in pericol sanatatea si/sau integritatea corporala a persoanelor prin taiere, impungere sau lovire. Chiar si asa, in conformitate cu ceea ce prevede legea, arbaletele sunt incadrate in categoria de arme neletale.

Site-ul e-arbalete.ro iti prezinta o gama extinsa de arbalete profesionale ce se pot folosi cu usurinta si multa dexteritate la vanatoare. Modele sunt diverse, au o grecutate si precizie diferita, tipul sinei variaza, dar si greutatea tragerii este diferita. Poti comanda accesorii precum corzi de armare, arbaleta compound, arbaleta recurve sau pistoale arbaleta, dar si sageti pentru aceasta din aluminiu sau carbon.

Experienta folosind o astfel de arma la vanatoare va fi mult mai imbunatatita daca vei alege produsele corespunzatoare. Descopera varietatea de arbalete si comanda produsul favorit!

Comanda online arcuri profesionale

Magazinul online nu dispune doar de arbalete, ci si de arcuri profesionale pentru tir cu arcul. Acestea faciliteaza practica respectiva si in categoria corespunzatoare vei gasi produse special concepute pentru activitatea in cauza. Exista modele vazute drept “produse supreme” ce sunt moderne, echipate complet si ideale pentru tirul cu arcul profesionist.

In functie de ceea ce iti doresti sa practici, ai la dispozitie mai multe tipuri de produse, cu diverse specificatii, care iti pot facilita activitatea si o pot face mult mai interesanta.

No Comments

Post A Comment