bara

Ce trebuie sa faci pentru a-ti crea propriul site?

Ce trebuie sa faci pentru a-ti crea propriul site?

Ce trebuie sa faci pentru a-ti crea propriul site?

18:21 18 June in Despre altele
0 Comments
Share Button

In ultimii ani, domeniul web design-ului s-a dezvoltat din ce in ce mai mult. Au aparut numeroase firme care ofera servicii de web design destul de variate. Una dintre cele mai profesioniste astfel de companii este www.itexclusiv.ro, care pe langa crearea de site-uri web ofera si servicii de optimizare seo, social bookmarking, design si grafica originale.

Cel mai bun lucru in ceea ce priveste web-ul este faptul ca oricine are o idee poate crea un site web, practic gratuit. Un site web simplu costa aproximativ 1 dolar pe zi pentru a functiona. Asta inseamna ca exista milioane de idei diferite care sunt incercate in fiecare zi.

Site-urile web difuzeaza continut unei audiente gigantice la nivel mondial – in nicio alta perioada din istorie omul nu a fost in stare sa ajunga la atat de multi oameni pentru atat de putini bani. Prin urmare, sa spunem ca aveti o idee pentru un site web. Ce trebuie sa faceti pentru a incepe? Exista cateva niveluri diferite la care ideea poate fi pusa in practica. Haideti sa aruncam o privire la acestea.

Sa spunem ca aveti o idee pentru un site web si ca aveti un nume de domeniu grozav pe care doriti sa-l utilizati. Nu sunteti sigur cand veti fi capabil sa creati site-ul, insa vreti sa va asigurati ca nimanui nu-i vine aceeasi idee si va „fura” numele domeniului.

De exemplu, sa spunem ca numele domeniului este IdeeaMea.com. Ceea ce trebuie sa faceti este sa verificati registrul cu nume de domeniu si sa va asigurati ca acest nume nu este deja luat. Daca este disponibil, va trebui sa inregistrati acel nume. Inregistrarea numelui ofera dreptul la proprietate asupra acestuia.

Pentru a inregistra numele domeniului, acesta trebuie sa „locuiasca” pe un server, undeva. Acesta va avea un mesaj de genul „In constructie”, care va aparea atunci cand oamenii incearca sa acceseze numele domeniului.

Trebuie sa va inregistrati numele de domeniu. Exista numeroase companii care vor inregistra numele domeniului pe un server, unele dintre ele pentru o anumita taxa. Verio este una dintre companiile care va inregistra numele domeniului si care ofera o forma draguta de verificare a disponibilitatii domeniului. Este nevoie doar de cateva minute sa verifici si sa rezervi un domeniu.

Sa spunem ca aveti o idee pentru continutul unui site si vreti sa incepeti imediat. Un site de continut este un site care contine informatii ce pot fi citite sau vizualizate.

Informatiile ar putea fi cuvinte, imagini, link-uri etc. De exemplu, Yahoo! este un site gigantic de continut. Pentru a crea un site de continut trebuie sa invatati limbajul de programare HTML, astfel incat sa puteti crea paginile, apoi sa gasiti o companie care sa va gazduiasca site-ul. Exact, aveti nevoie de o companie care sa opereze serverul web pentru site-ul dumneavoastra.

Daca aveti o idee si vreti sa realizati un site, dar nu vreti sa va complicati foarte mult, este bine sa apelati la serviciile de web design oferite de profesionistii de la Itexclusiv.ro.

No Comments

Post A Comment