bara

Ce trebuie sa faci pentru a scapa de depresie?

Ce trebuie sa faci pentru a scapa de depresie?

08:21 15 December in Sanatate
0 Comments
Share Button

Exista foarte multe afectiuni si boli care ne afecteaza, la multe dintre acestea necunoscand cauza exacta a aparitiei lor, insa, este foarte important sa incercam sa ne vindecam de acestea doar natural, fara a opta pentru administrarea de medicamente care pot provoca mai mult rau decat bine.

Cine sau ce provoaca depresia?

Depresia este una dintre acele afectiuni care are factori diferiti de declansare, fie ca este vorba despre motive sociale( precum probleme financiare, un loc de munca nedorit sau care nu ne satisface ori diverse traume), biologici( anumite afectiuni si boli cronice) si chiar evenimente neplacute( divort, deces, despartire), etc.

In cazul adolescentilor, depresia se poate datora unei sensibilitati accentuate, o labilitate emotionale sau poate chiar faptul ca acestia considera ca nu sunt intelesi de catre parinti sau de cei din jurul lor.

Care sunt simptomele cele mai frecvente ale depresiei?

Exista anumite stari in urma carora oricine isi poate da seama ca sufera de aceasta afectiune, dar sunt si semne evidente pentru cei din jurul unei persoane depresive. Insa, chiar daca realizezi ca ai aceste simptome sau stari, de foarte multe ori refuzi sa ceri ajutorul sau te izolezi de ceilalti pentru a nu te vedea in aceasta stare.

Printre cele mai frecvente stari care afecteaza un depresiv, se numara:

  • Starea de tristete si de inutilitate, care in scurt timp vor duce la o stima de sine extrem de scazuta
  • Starea de epuizare fizica si psihica, precum si dificultati de concentrare
  • Pierderea interesului pentru orice fel de activitate care facea placere inainte de aparitia bolii
  • Modificarea apetitului alimentar si lipsa libidoului
  • Aparitia insomniilor
  • Tendinta de izolare

Cum poti iesi din depresie si cum poate fi prevenita?

Este foarte important ca fiecare persoana depresiva sa incerca sa se concentreze pe tot ceea ce este bun in viata sa si sa incerce sa desfasoare acele activitati care ii faceau placere in trecut. Este foarte important sa se puna accentul pe lucrurile pe care le are fiecare si nu pe cele care ii lipsesc.

Trebuie ca fiecare emotie negativa  sa fie constientizata, nu evitata sau tinuta ascunsa, ca mai apoi, aceasta sa poata fi infruntata.

Activitatea fizica este esentiala, iar daca practicarea sportului are loc in natura, in aer liber, creierul se oxigeneaza si produce serotonina. De aceea, este important ca o persoana depresiva sa faca orice fel de sport, iar daca nu, cei din jurul ei trebuie sa preia initiativa si sa o scoata la plimbari in natura, ture cu bicicleta sau la cateva ture de bazin de inot.

Trecutul este ceea ce produce de multe ori starile existente in depresie, de aceea, fiecare om trebuie sa stie ca acesta nu mai poate fi schimbat. In aceeasi masura, trebuie sa nu iti mai faci griji pentru fiecare zi care va urma, caci viitorul nu poate fi controlat sau nu il putem modifica dupa bunul plac. De aceea, fiecare trebuie sa se bucure de prezent, de fiecare clipa  si de fiecare moment.

Modul in care fiecare se raporteaza la intamplarile din propria viata determina ceea ce ni se intampla. Este o realitate ca gandurile pozitive atrag lucruri si evenimente frumoase, pe cand gandurile stresante atrag situatii nefericite sau neplacute.

No Comments

Post A Comment