bara

Ce trebuie sa fac daca pompa de apa pentru piscina nu mai porneste?

Ce trebuie sa fac daca pompa de apa pentru piscina nu mai porneste

Ce trebuie sa fac daca pompa de apa pentru piscina nu mai porneste?

19:15 28 July in Casa si gradina
0 Comments
Share Button

Cand pompa de piscina are probleme la pornire, va sfatuim sa verificati daca este conectata corespunzator, precum si toate conexiunile sale din jur. Poate ca exista un scurtcircuit sau echipamentul este deteriorat. De asemenea, asigurati-va ca verificati motorul, acesta ar putea fi blocat sau supraincalzit.

Pompa mea nu mai functioneaza, ce ar trebui sa fac?

De asemenea, este posibil sa apara probleme cu pompa atunci cand incercati sa o porniti si aceasta face zgomot dar nu porneste. In acest caz, puteti ajuta ventilatorul pompei manual, fiind foarte atent. Daca in acel moment reporneste, ar trebui sa functioneze ulterior in mod normal si este posibil sa fi fost blocat de un deposit de murdarie. Amintiti-va sa curatati pompa, cosul si turbina. Cu toate acestea, in cazul in care pompa inca nu functioneaza, atunci pompa are o problema cu condensatorul.

Condensatorul este un cilindru care este situat pe partea electrica a pompei, adica pe partea din spate a motorului. El este util pentru pornirea pompei si stocheaza energie pentru a-i oferi puterea de care are nevoie pentru a putea porni. Condensatorul este utilizat in principal pe pompe monofazate care nu sunt necesare pentru pompe trifazate. Adesea, condensatorul este cel mai frecvent defect in pompele monofazate atunci cand acestea nu mai pornesc sau zornaie. Din fericire, este usor de schimbat.

Pentru a sti daca condensatorul este defect, uitati-va la cilindru, acesta trebuie sa fie bombat sau innegrit. Cu toate acestea, daca nu sunteti inca sigur daca problema pompei se refera la condensator, luati in considerare solicitarea sfatului unui profesionist care va va sfatui daca aveti nevoie de alte accesorii pentru piscine. Schimbarea condensatorului este economica. Il veti inlocui fara probleme, alegandu-l pe cel care arata identic cu condensatorul vechi.

Inainte de a dezasambla intreaga pompa, va recomandam sa opriti mai intai totul si apoi sa notati locatia fiecarui fir, astfel incat sa le puteti pune inapoi in locul lor.

Cum stii ce condensator se potriveste piscinei tale?

Trebuie sa stiti mai intai ca un condensator este masurat in functie de capacitatea sa in microFarad adnotat μF. In schimb, vi se va da adesea puterea motorului pompei in KW. Capacitatea condensatorului depinde direct de puterea pompei, deoarece condensatorul nu ar trebui sa fie prea mic sau pompa nu ar porni sau prea mare sau motorul s-ar putea supraincalzi.

Va reamintim cateva recomandari de utilizare, astfel incat pompa sa functioneze fara a intampina dificultati:

  • Pompa nu ar trebui sa aiba supapele inchise atunci cand este in functiune
  • Pompa de piscina nu poate fi pusa in functiune fara apa prea mult timp
  • Pompa nu poate suporta bine expunerea la umiditate

Retineti, de fapt, ca, daca motorul a fost umezit din exterior, atunci va trebui absolut sa inlocuiti pompa complet chiar si in cazul in care continua sa functioneze. In plus, o pompa de piscina trebuie sa fie, de asemenea, capabil sa se raceasca cu usurinta datorita unui minim de spatiu pe care il veti avea planificat special pentru acesta.

In cele din urma, sa fiti constienti de faptul ca pompa de piscina are o durata de viata de asteptat intre 8 si 10 ani.

No Comments

Post A Comment