bara

Ce sunt compresoarele si cum se aleg ele

Ce sunt compresoarele si cum se aleg ele

12:39 24 December in Despre altele
0 Comments
Share Button

Un compresor de aer este un dispozitiv care converteste puterea (folosind un motor electric, motor diesel sau benzina etc.) in energia potentiala stocata in aer sub presiune (adica aer comprimat). Prin una dintre metodele multiple, un compresor de aer forteaza din ce in ce mai mult aer intr-un rezervor de stocare, marind presiunea.

Cand presiunea rezervorului atinge limita superioara a motorului, compresorul de aer se opreste. Apoi, aerul comprimat este tinut in rezervor pana cand este pus in functiune.  Energia continuta in aerul comprimat poate fi utilizata pentru o varietate de aplicatii, utilizand energia cinetica a aerului atunci cand este eliberata si depresurizarea rezervorului.

Cand presiunea rezervorului atinge limita inferioara, compresorul de aer porneste din nou si presurizeaza rezervorul. Un compresor de aer trebuie diferentiat de pompa deoarece functioneaza pentru orice gaz / aer si pompa functioneaza cu lichid.

Compresoarele pot fi clasificate in functie de presiunea livrata:

 • Compresoare de aer de joasa presiune (LPAC), care au o presiune de descarcare de 150 psi sau mai putin
 • Compresoare cu presiune medie care au o presiune de evacuare de 151 psi la 1.000 psi
 • Compresoare de aer de inalta presiune (HPAC), care au o presiune de descarcare de peste 1 000 psi

Ele pot fi, de asemenea, clasificate in functie de design si principiul de functionare:

 • Compresor cu un singur pas
 • Compresor cu doua etape
 • Compresor compus
 • Compresor cu surub rotativ
 • Compresor cu tambur rotativ
 • Scroll Compressor
 • Compresor turbo
 • Compresor centrifugal

Exista numeroase metode de comprimare a aerului, impartite fie in tipuri de deplasare pozitiva, fie in roto-dinamice. Va recomandam Compresor air kit 8 bar 1.5 cp.

Deplasare pozitiva

Compresoarele cu deplasare pozitiva functioneaza prin fortarea aerului intr-o camera a carei volum este scazut pentru a comprima aerul. Odata ce presiunea maxima este atinsa, se deschide un orificiu sau o supapa si aerul este evacuat in sistemul de evacuare din camera de comprimare. Tipurile comune de compresoare de deplasare pozitiva sunt variate.

Componente piston: compresoarele de aer utilizeaza acest principiu prin pomparea aerului intr-o camera de aer prin utilizarea miscarii constante a pistoanelor. Ei folosesc vane cu sens unic pentru a ghida aerul in si in afara unei camere a carei baza consta dintr-un piston in miscare.

Cand pistonul se afla in cursa in jos, acesta atrage aerul in camera. Cand este pornit il da , incarcarea aerului este fortata afara si intr-un rezervor de stocare. Compresoarele cu piston se incadreaza, in general, in doua categorii de baza, cu o singura treapta si doua etape.

Compresoarele cu o singura treapta se incadreaza, de obicei, in gama fractionata cu 5 cai putere. Compresoarele in doua trepte cad in mod normal in gama de 5 pana la 30 cai putere.

Compresoarele in doua trepte ofera o eficienta mai mare decat omologii lor cu o singura treapta. Din acest motiv, aceste compresoare sunt cele mai comune unitati din cadrul comunitatii de afaceri mici. Capacitatile pentru ambele compresoare in stadiu si in doua trepte sunt in general furnizate in cai putere (HP), picioare cubice standard pe minut (SCFM) * si lire per inch patrat (PSI).

No Comments

Post A Comment