bara

Ce poți vedea dacă ajungi la Brașov?

Ce poți vedea dacă ajungi la Brașov?

11:40 20 August in Turism
0 Comments
Share Button

Orașul Brașov are multe de oferit atât locuitorilor cât și turiștilor care vin foarte des să îl viziteze. De aceea în marea majoritate a timpului orașul este plin, iar cazările sunt date cu mult mai devreme decât sosesc oamenii. Totuși dacă vrei cu adevărat să poposești în acest oraș îți ofer o listă cu locuri inedite unde să îți petreci timpul și o cazare pe măsură, adică unul dintre apartamentele Brașov Sweet Retreat.

Să începem:

Munții Piatra Craiului sunt o evadare rurală ideală. Este greu de spus cât sunt de frumoși acești munți, dar se poate spune cu certitudine că-s unici, tot așa cum sunt și Bucegii, și Făgărașii și Ceahlăul, și Apusenii, și Munții Maramureșului. De fapt acesta este marele dar. Fiecare masiv muntos, fiecare creastă, fiecare vale, cheile, peșterile, sun unice, frumoase și fără asemănare.

Piatra Craiului este fără asemănare! Traseele din Rezervații sau traseele din zonele de dincoace de ariile protejate sunt, fiecare în parte, fără seamăn.

Cetatea Râşnov străjuiește străvechiul Oraș al Rozelor și este unul dintre cele mai frumoase și mai vizitate monumente din județul Brașov. Se numără printre cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea. Urcă în cetate pentru a admira priveliștile uimitoare asupra împrejurimilor și află despre istoria saxonă a Transilvaniei.

Situat chiar lângă Râșnov, Castelul Bran este unul dintre cele mai turistice locuri din Transilvania. Faimos datorită imaginației lui Bran Stoker, acesta este un obiectiv ce merită vizitat. Află istoria, mitul, intriga și magia acestui loc minunat, cunoscut si sub numele de Castelul lui Dracula.

Valea Prahovei este un alt motiv pentru care mulți turiști aleg să viziteze Brașovul. Imaginile pe care ți le oferă aceste locuri sunt unice. Și cel mai important, indiferent de ce anotimp alegi pentru vizită, tot timpul o să ai ceva de făcut. Fie că alegi iarna și te bucuri de pârtiile de schi din Predeal, Sinaia , Azuga sau Bușteni sau preferi vara pentru că vrei să fugi de toropeala urbană și alegi să vizitezi Castelul Peleș înconjurat de o pădure răcoroasă, sau vizitezi Peștera de Gheață orice anotimp selectezi, tot ai ceva de făcut pe aici.

Munții Bucegi sunt de departe atracția principală a zonei. Fie ca alegi să urci cu telecabina, fie pe jos, fie cu mașina pe Transbucegi, ceea ce îți oferă acest munte nu vei mai găsi nicăieri. Doar ai încredere și mergi și te convinge singur. Atât Sfinxul cât și Babele își așteaptă vizitatorii, iar anumite legende spun ca sunt câteva zile magice pe an în care energia din acea zona este de neegalat.

Sfat: îmbracă-te cu haine groase, urci pe un munte înalt de 2500 m.

Dacă muntele Bucegi nu îți dă fiori, înseamnă că te numeri printre amatorii de senzații tari, de aceea poți oricând să zbori cu parapanta. Cu acest prilej vei avea ocazia să vezi tot ce ți-am povestit și de la înălțime.

Brașovul este unul dintre locurile preferate ale multor români și nu numai ! Oferă o șansă acestei frumuseți ardelenești și vino să te convingi de splendoarea locului.

No Comments

Post A Comment