bara

Ce faci daca ti se strica Iphone-ul in concediu?

Ce faci daca ti se strica Iphone-ul in concediu?

11:09 31 August in Telefoane mobile
0 Comments
Share Button

Ce ne-am face in concediu fara telefon? Alarma, GPS, aparat foto, toate aceste aplicatii utile ne ajuta atat in timpul planificarii concediului, cat si pe perioada desfasurarii lui. Dar te-ai gandit vreodata ce faci daca ti se strica telefonul cat timp te afli in concediu? Probabil ca nu.

Nimeni nu se gandeste ce poate face daca i se strica telefonul, atata vreme cat acesta nu prezinta semne ce ar putea prevesti o defectiune. Totusi, acest lucru se poate intampla oricui, oricand, deci si in concediu.

Cat despre ce poti sa faci, acest lucru depinde de defectiunea cu care te confrunti, precum si de locul unde te afli in concediu. Daca iti petreci concediul in tara, probabil o reparatie nu va costa cu mult mai mult in locul unde te afli decat te-ar costa daca ai repara telefonul odata intors acasa.

De exemplu, o inlocuire display iphone 6 probabil va costa aproximativ la fel la mare, la munte sau in orasul tau. Daca te afli insa in strainante, in functie de tara unde ai ales sa calatoresti, este posibil ca reparatia telefonul tau sa necesite o investitie considerabila, situatie in care poti lua in considerare optiunea de a-l repara doar odata intors acasa.

Cu toate acestea, in cazul unui concediu ce se intinde pe o durata mai lunga de timp, lipsa telefonului poate deveni o problema, astfel ca vei fi nevoit sa il repari pe loc.

Pentru a putea lua o decizie in acest sens, poti apela la o firma specializata doar pentru o analiza a situatiei si alcatuirea unui deviz, ce include costul pieselor necesare si manopera, pentru a putea apoi lua o hotarare in functie de bugetul de care dispui.

In cazul in care defectiunea este una majora, este posibil ca achizitia unui nou telefon sa se dovedeasca mai rentabila decat o investitie in repararea celui vechi.

Cum te descurci insa fara telefon? La fel cum se descurcau si cei ce calatoreau inainte de aparitia telefonului mobil. In cazul in care calatoresti poti cu siguranta apela la hotel pentru suport in cazul in care ai nevoie sa dai un telefon, sa printezi un document (ca de pilda biletul de avion) sau de acces la internet, iar in cazul in care esti insotit de prieteni sau familie poti apela la ei pentru ajutor.

De asemenea, GPS-ul poate fi inlocuit de stramosul sau harta, ce te poate ajuta sa te orientezi iar in cazul in care nu esti sigur unde te afli poti apela la trecatori pentru indicatii. Wikipedia poate fi si ea inlocuita de stramosul ei ghidul de calatorie, pentru mai multe informatii cu privire la obiectivele pe care doresti sa le vizitezi.

Ba chiar ai putea profita de lipsa telefonului din viata ta pentru a te bucura cu adevarat de concediu si a te deconecta de la rutina zilnica. Neavand telefon cu siguranta nu vei fi tentat sa iti verifici email-ul sau conturile pe diferite retele de socializare, astfel ca poti profita de momentul de respiro pentru a te relaxa in vacanta.

No Comments

Post A Comment