bara

Ce este tehnologia OLED si cum este folosita de Samsung?

Ce este tehnologia OLED si cum este folosita de Samsung?

06:01 19 September in Telefoane mobile
0 Comments
Share Button

OLED este o tehnologie de afisare emergenta devenita rapid principala tehnologie de afisare in magazine, deoarece permite afisarea panourilor care ofera cea mai buna calitate a imaginii si un design gratuit. Un display Samsung OLED este considerat cel mai bun din industrie, iar compania coreeana este liderul recunoscut in productia AMOLED pentru dispozitivele mobile.

De-a lungul anilor, Samsung a investit miliarde de dolari in cercetarea OLED si in linia de productie a acestora, deoarece compania considera ca OLED inlocuieste cu succes display-urile LCD in toate aplicatiile mobile.

In prezent, Samsung produce peste 300 de milioane de display-uri AMOLED intr-un an, acestea fiind utilizate mai ales in smartphone-uri proprii ca Galaxy S7, dar si in smartphone-uri ca Gionee, Meizu, Acer, HP, Vivo, Microsoft, Lenovo, ZTE, Hisense, Konka si altele. Samsung produce, de asemenea, OLED-uri pentru tablete, laptopuri si monitoare.

In august 2013, Samsung a lansat primul televizor OLED din lume care folosea un panou curbat de 55 inch. Televizorul a fost estimat la aproximativ 8999 USD in SUA si Coreea, dar nu se mai bucura de productie, nefiind de fapt niciodata produs in masa. Deocamdata Samsung nu a revenit la productia de televizoare OLED.

In urma lansarii initiale a productiei OLED in 2013 si a succesului imens pe care l-a avut acest tip de telefoane, Samsung produce in prezent aproximativ 9 milioane de OLED-uri flexibile in fiecare luna pentru a satisface cererea pentru Galaxy S7 edge si pentru celelalte produse OLED flexibile. De asemenea, Samsung a fost ales sa furnizeze 100 de milioane de panouri OLED flexibile pentru iPhone-urile viitoare ale Apple.

Samsung dezvolta mai multe tehnologii viitoare de afisare bazate pe OLED-uri. Acesta a dezvoltat un dispozitiv OLED pliabil pentru o perioada mai mare de timp, ceea ce ar putea schimba in mod dramatic piata dispozitivelor mobile, deoarece ar putea permite smartphone-ului sa devina tableta sau telefoanelor sa fie pliate in dispozitive mai mici.

De asemenea, Samsung dezvolta OLED-urile transparente pentru aplicatii cu amanuntul si pregateste in acelasi timp afisaje pentru generatia urmatoare din industria automobilelor. Cu cativa ani in urma, Samsung a lansat un videoclip in care prezenta un dispozitiv comprimat flexibil AMOLED. Poate ca vor mai trece ani pana Samsung va comercializa un astfel de display, insa este frumos sa vedem ce ne va astepta in viitor.

Samsung a dezvoltat tehnologii de afisare pliabile de multi ani si se pare ca un telefon sau o tableta pliabila este la un pas de a aparea pe piata. La un eveniment de presa recent, presedintele grupului de telefoane mobile Samsung Electronics, Koh Dong-Jin, a facut o actualizare a planurilor pe care compania le are cu telefoanele pliabile.

Potrivit acestuia, Samsung spera sa lanseze un astfel de telefon in 2018. Cu toate acestea, compania inca se confrunta cu unele provocari tehnice pe care trebuie sa le depaseasca, deci aceasta nu este inca o tinta stabila si sigura.

Desi anuntase aproape acelasi lucru si in 2013, Samsung a intalnit cateva obstacole pe care nu le-a prevazut, insa speram ca tehnologia de display Samsung sa progreseze in continuare astfel incat in 2018 sa ne putem bucura de aceasta promisiune.

No Comments

Post A Comment