bara

Ce este gazduirea VPS, si ce caracteristici are aceasta?

Ce este gazduirea VPS, si ce caracteristici are aceasta?

Ce este gazduirea VPS, si ce caracteristici are aceasta?

07:00 21 April in Despre altele
0 Comments
Share Button

Daca detii o afacere in mediul online, indiferent ca aici vorbim despre un magazin online sau despre un simplu blog, sau orice alt tip de afacere online, este foarte important de stiut ca site-ul tau nu poate sa fie accesat fara gazduire.

Pentru a intelege mai exact ce inseamna termenul de gazduire VPS, mai intai de toate, trebuie sa ai idee ce inseamna gazduirea shared. Ei bine, acest tip de gazduire reprezinta cea mai ieftina solutie de gazduire pentru micii intreprinzatori.

Problema aparuta insa in ceea ce priveste gazduirea shared este aceea ca spatiul pentru gazduire trebuie sa fie impartit si cu alti utilizatori, iar astfel nu te vei putea bucura de un control total, ceea ce cu siguranta nu te va avantaja. Singurul mare avantaj pe care il are acest tip de gazduire este reprezentat de pretul mult mai mic, decat in cazul celorlalte tipuri de gazduire.

Ei bine, in ceea ce priveste gazduirea VPS, cu siguranta lucrurile sunt total diferite. Un prim mare avantaj pe care il are gazduirea VPS, il reprezinta partajarea exacta a tuturor resurselor serverului, astfel ca vei stii exact ceea ce ai cumparat, sau cati vizitatori poti tranzactiona pe site, dar vei cunoaste si limitele.

In ceea ce priveste caracteristicile gazduirii VPS, o prima caracteristica pe care o putem aminti este reprezentata de alocarea CPU (procesorului). Ca sa intelegi mai bine despre ce este vorba, trebuie sa stii faptul ca un server dedicat poate sa fie configurat intr-un asa fel incat sa isi imparta precis toate resursele in mini calculatoare.

Pe un server dedicat, se pot aloca oricate VPS-uri se doreste, insa evident acest lucru se realizeaza in functie de resursele disponibile. Cea mai importanta caracteristica a unui VPS, este alocarea CPU, care reprezinta cat la suta din serverul dedicat iti este alocat.

Alocarea memoriei RAM reprezinta deasemenea o alta caracteristica foarte importanta a gazduirii de tip VPS. In alegerea unui VPS de calitate, aceasta memorie RAM joaca un rol deosebit de important, pentru ca toate aplicatiile web solicita memorie RAM.

Trebuie precizat faptul ca in functie de numarul de site-uri pe care le detii, se va epuiza si memoria RAM. Daca ai mai multe site-uri, se va epuiza mult mai rapid memoria RAM.

Spatiul izolat (HDD) reprezinta fara doar si poate o alta caracteristica importanta pe care o detine gazduirea VPS. Este important de stiut faptul ca la un server VPS nu ai sute de GB la dispozitie, precum la un server dedicat.

Este important insa de stiut ca in cazul in care vei alege gazduirea VPS, spatiul iti va apartine in totalitate, si nu are nici o legatura cu alti utilizatori.

Accesul root, numarul nelimitat de domenii gazduite, reinstalarea sistemului de operare la orice ora iti doresti, sau vanzarea de hosting mai departe, sunt fara doar si poate alte caracteristici importante pe care le detine gazduirea VPS.

Ei bine, cam acestea sunt cele mai importante caracteristici pe care le detine gazduirea VPS, si pe care tu ca si viitor client ar trebui sa le cunosti inainte de a alege acest tip de gazduire.

No Comments

Post A Comment