bara

Ce diferente exista intre motosapa si motocultor?

Ce diferente exista intre motosapa si motocultor?

Ce diferente exista intre motosapa si motocultor?

11:52 05 August in Istorie adevarata
0 Comments
Share Button

In Romania, foarte multe familii care traiesc in mediul rural, isi castiga existenta de pe urma agriculturii. Acestia cultiva diferite cereale, legume si fructe sau leguminoase, atat pentru propriul consum, cat si pentru a le scoate la vanzare.

Exista in tara noastra o multime de producatori agricoli, care au reusit sa incheie contracte avantajoase cu diferite lanturi alimentare de renume, iar acum le este foarte usor sa isi vanda produsele agricole.

Exista insa si agricultori care isi vand produsele agricole in piata, si obtin venituri suficient de mari, pentru a duce o viata linistita.

Probabil va ganditi insa ca este grea agricultura, si ca nu este placut nici pentru cei din mediul rural sa se ocupe de agricultura si sa traiasca de pe urma acesteia. Ei bine, lucrurile nu sunt atat de complicate precum ati crede, iar agricultura a devenit mai usoara datorita utilajelor care pot fi folosite de catre agricultori.

Exista motosape si motocultoare care ii pot ajuta pe agricultori sa isi munceasca terenurile, iar acestea le usureaza foarte mult munca. In cazul in care nu stiati insa, exista diferente intre cele doua categorii de utilaje.

Motosapele

Motosapele sunt utilaje de mici dimensiuni pe care cei care se ocupa de agricultura le folosesc pentru a marunti pamantul, si uneori chiar si pentru a ara pamantul moale. Acestea au in dotare motoare care genereaza o putere relativ mica, si sunt dotate standard cu roti la axul de iesire al transmisiei finale.

Motosapele dispun doar de o viteza de mers, fie inainte sau inapoi, si sunt utilajele perfecte pentru a fi utilizate in gradini, solarii sau sere. De precizat este faptul ca acestea sunt recomandate pentru utilizare pe suprafete de cel mult 1500 de metri patrati.

Motosapele sunt utile pentru pregatirea solului, pentru plantat sau insamantat, sunt de-asemenea utile pentru arat, si lucreaza pana la o adancime maxima de 10 – 12 centimetri.

Aceste utilaje de mici dimensiuni pot fi folosite alaturi de diferite accesorii, precum o remorca de exemplu. Motosapele au un consum redus de carburant, au dimensiuni reduse, sunt usoare si dispun de manere ergonomice.

Motocultoare

Motocultorul este un alt utilaj destinat lucrarilor agricole, pe care cei care activeaza in acest sector il pot folosi. Un motocultor Rabota poate fi folosit cu scopul de a forma canale pentru seminte, si pentru a le acoperi.

Motocultoarele dispun si de functia de dozare si plantare. In ceea ce priveste motosapele, ati aflat mai sus in articol ca pot fi utilizate pentru suprafete de cel mult 1500 de metri patrati.

Ei bine, motocultoarele sunt ideale incepand de la suprafete de teren de 1000 de metri patrati, insa pot fi utilizate chiar si pe suprafete de peste 15.000 de metri patrati. Deci, sunt mult mai eficiente aceste utilaje, pentru suprafetele mari de teren.

Motocultoarele Rabota sunt deosebit de eficiente pe orice tip de sol, indiferent ca acesta are textura pietroasa, moale sau tare. Motocultoarele au greutatea si dimensiunile mai mari in comparatie cu o motosapa, insa pentru ca sunt mai grele si mai mari, necesita si mai mult efort depus de catre utilizator.

Cu toate acestea insa, utilizarea unui motocultor nu este o misiune complicata, asa cum nici intretinerea motocultorului nu este o sarcina complicata.

Vestea buna in ceea ce priveste motocultoarele, este ca acestea pot fi achizitionate de la Rabota alaturi de diferite accesorii, in functie de scopul in care va fi achizitionat utilajul. Se pot alege accesorii precum plugul de arat, plugul de bilonat, presa pentru balotat, remorca, si multe alte accesorii.

Motocultoarele au motoare mai puternice in comparatie cu motosapele, si cu siguranta sunt utilajele indragite de agricultori.

No Comments

Post A Comment