bara

Ce conteaza cel mai mult cand cautati un scaun ergonomic?

Ce conteaza cel mai mult cand cautati un scaun ergonomic?

Ce conteaza cel mai mult cand cautati un scaun ergonomic?

17:00 10 February in Casa si gradina
0 Comments
Share Button

Pozitia slaba la locul de munca are ca rezultat sanatatea slaba a angajatilor si cauzeaza moral scazut. Cu multe marci de scaune ergonomice de pe piata, este posibil sa fiti coplesiti in timp ce incercati sa alegeti scaunul potrivit.

Ca prim cumparator, veti fi intampinat cu o foaie de specificatii care cel mai probabil va vor bulversa daca nu aveti cunostinte tehnice. Amintiti-va totusi ca, in timp ce alegeti un scaun ergonomic, preferinta personala este extrem de importanta, iar un scaun de birou Sib alb poate fi alegerea ideala. Scaunul ergonomic pe care il alegeti trebuie sa fie potrivit pentru corpul dvs. si pentru sarcinile de serviciu.

Exista cateva detalii care au o foarte mare importanta in momentul in care cautati un scaun ergonomic, iar in randurile care urmeaza veti afla despre ce este vorba. Deci, daca va aflati in cautarea unui astfel de scaun, este recomandat sa cititi pana la final.

  1. Reglabilitate

Unele marci de scaune ergonomice va intampina cu scaune care sunt complet reglabile. In functie de sarcinile si de sanatatea dvs., veti gasi unele piese reglabile pentru a fi mai necesare decat altele. Partile reglabile ale unui scaun ergonomic includ; tetiera, cotiera, inaltime si reglarea generala a inclinarii scaunului si a spatelui.

Cunoasterea modului in care functioneaza aceste ajustari si a modului in care acestea va afecteaza sarcinile si confortul va vor ajuta sa luati o decizie in cunostinta de cauza in timp ce alegeti un scaun ergonomic.

Reglabilitate pe inaltime

Inaltimea scaunului trebuie sa fie reglabila la un nivel confortabil. Unele marci au niveluri de inaltime specializate pentru a se potrivi nevoilor utilizatorilor mult mai inalti sau mai mici. Un scaun ergonomic fara reglare pe inaltime poate fi prea mare pentru o persoana mica si poate lasa picioarele atarnand in aer, provocand astfel tensiune musculara sub coapse.

In functie de inaltimea dvs., alegeti un scaun care sa va permita sa puteti sta cu picioarele plate pe podea. Unele marci de inalta calitate sunt dotate cu un suport pentru picioare care va va oferi unghiul recomandat genunchi-picior.

Reglabilitatea spatarului

Spatarul trebuie sa va permita sa stati vertical, in pozitie verticala, sa va aplecati inainte si sa va asezati. Unele marci s-au straduit sa ofere spatar care se poate inclina in anumite unghiuri. Aceasta caracteristica ergonomica a scaunului de birou este utila in special pentru un spate incordat, deoarece veti putea inclina spatarul intr-o pozitie confortabila.

Deoarece ideea principala a scaunului ergonomic este de a va proteja spatele, reglabilitatea spatarului unui scaun ergonomic bun ar trebui sa ofere suport lombar de presiune egala, care sa nu creeze puncte de presiune.

Reglabilitatea cotierelor

O cotiera confortabila trebuie sa fie reglabila la inaltimea corecta si sa aiba dimensiunile potrivite pentru a va sustine bratele. In timp ce alegeti un scaun ergonomic, fisa postului sau activitatea dvs. va determina ce sa cautati in reglarea cotierei.

De exemplu, daca sunteti operator de computer, va recomandam sa alegeti un scaun cu o cotiera reglabila pe inaltime, care sa va permita bratelor sa fie la unghi drept si confortabil cu tastatura.

O alta caracteristica excelenta a cotierelor a scaunului de birou este latimea reglabila (adica deplasarea cotierei inainte si inapoi) care va va permite sa va folositi scaunul ergonomic cu o varietate de modele si dimensiuni de masa.

Reglabilitatea si inclinarea tetierei

Va veti bucura si veti aprecia caracteristica tetierelor scaunului ergonomic. O tetiera reglabila poate fi plasata in orice pozitie intre gat si cap. Dupa ore lungi de sedere in pozitie verticala, veti simti o senzatie confortabila daca va asezati tetiera pe gat pentru o relaxare excelenta a muschilor gatului.

Unele marci au mers chiar mai departe si au scos pe piata scaune ergonomice cu tetiere inclinabile care va vor calma muschii gatului.

No Comments

Post A Comment