bara

Ce beneficii iti aduce uleiul de cocos?

Ce beneficii iti aduce uleiul de cocos?

05:36 12 May in Istorie adevarata
0 Comments
Share Button

Daca uleiul de cocos este un ingredient cheie in produsele cosmetice, este datorita proprietatilor sale nutritive si de restaurare. Foarte bogat in acizi grasi esentiali, acid lauric si acid miristic, un ulei de cocos bio are actiune de refacere a lipidelor si este foarte usor absorbit de piele.

Cum se obtine acest elixir pretios?

Odata recoltat fructul, miezul este separat de lapte si coaja.  Apoi, ca si in cazul uleiurilor de masline, uleiul de cocos este extras la rece. Ofera epidermei un aspect neted, iar parul straluceste. Ceea ce este, de asemenea, foarte atractiv la uleiul de cocos este latura sa ultra senzoriala.  Pentru ca este adevarat ca numele sau este o invitatie de calatorie, fara a uita parfumul sau gourmet care transforma fiecare tratament intr-o pauza placuta cocooning. Cu astfel de virtuti cosmetice si senzoriale, nu este de mirare ca uleiul de cocos bio se gaseste in multe produse cosmetice: uleiuri de par, sapunuri, balsamuri si lotiuni pentru corp, creme pentru maini, game de sampoane, tratamente pentru fata.

Beneficiile uleiului de cocos pentru piele

Uleiul de cocos foarte hranitor ajuta la combaterea deshidratarii. Este un ulei destul de bland, cu proprietati de restaurare. Calmeaza roseata, amelioreaza pielea supraincalzita de soare.  Uleiul de cocos are actiune linistitoare, echivalenta cu cea a aloei vera.  In plus, datorita galenicului sau, uleiul de cocos aduce o parte satinata pielii si o sublimeaza, fara a uita ca o va parfuma subtil cu acest parfum ceresc. Asa ca il folosesti pe tot corpul si chiar pe fata! 

Buzele si zona ochilor vor recastiga o noua stralucire. Acesta este motivul pentru care este folosit foarte mult la fabricarea sapunului. Uleiul de cocos are proprietati de inmuiere care il fac sa aiba si o actiune anti-vergeturi. Specialistii califica oarecum aceste proprietati: Uleiurile sunt, in general, bune la reducerea vergeturilor, deoarece ajuta la mentinerea supletei pielii. 

Beneficiile uleiului de cocos pentru par

Acidul lauric din uleiul de cocos are o puternica afinitate pentru proteinele parului.  Rezultatul, il hraneste in profunzime.  Este un adevarat tratament pentru parul uscat si parul incretit.  Profesionistii adauga ca este un ulei relativ gras care mentine parul suplu. De asemenea, ii va reda toata stralucirea si vigoarea lui.  Poate fi folosit ca o baie de ulei sau ca o masca inainte de samponare, de exemplu. Un sfat pentru parinti: uleiul de cocos este si anti-paduchi – uleiul omoara intrusii nedoriti prin asfixiere.

Compozitia uleiului de cocos

Acizi grasi esentiali

Uleiul de cocos contine acizi grasi mononesaturati, inclusiv acizi grasi omega-9 (5-8%). Contine acid linoleic (omega-6) si acid gras omega-3, care sunt acizi grasi polinesaturati. Acesti acizi grasi sunt benefici pentru sanatatea inimii, dar nu numai.

In compozitia uleiului de cocos se utilizeaza alte tipuri de acizi grasi: acid lauric, acid palmitic, acid miristic, acid caprilic si acid capric.

Vitamine

Uleiul de cocos contine cateva vitamine, inclusiv vitamina E. Vitamina E este cunoscuta ca fiind antioxidanta, dar are si alte cateva beneficii. Actioneaza in favoarea sistemului imunitar si in cadrul prevenirii bolilor cardiovasculare. Uleiul de cocos poate contine, de asemenea, vitaminele A, B3, B5 si B6, precum si fitosteroli.

optimizare seo
No Comments

Post A Comment