bara

Ce avantaje au pungile ecologice?

Ce avantaje au pungile ecologice?

Ce avantaje au pungile ecologice?

13:27 10 April in Casa si gradina, Despre altele, Natura
0 Comments
Share Button

Atunci cand le vedeti in supermarketuri sub denumirea de pungi ecologice, cel mai probabil nu stiti ca acestea sunt de fapt numite pungi biodegradabile, realizate din plastic biodegradabil.

Acestea sunt diferite de pungile pe care eram obisnuiti sa le vedem in supermarketuri si in magazine pana la inceputul anului 2019, insa cu siguranta sunt mult mai beneficie, datorita calitatii materialului din care sunt confectionate. Vom discuta despre acest tip de material in randurile urmatoare.

Plasticul biodegradabil este acel material care se va descompune in momentul in care va fi introdus in mediu, in mod natural. Acest rezultat este realizabil, deoarece microorganismele din mediu sunt capabile sa descompuna structurile care fac din plastic biodegradabil.

Ambalajele obtinute din materiale plastice biodegradabile, au o serie importanta de beneficii, iar in randurile urmatoare vom prezenta cateva dintre acestea.

Mai putine emisii de carbon:

Plasticul traditional elibereaza patru tone de emisii, in timp ce materialele plastice biodegradabile emit doar aproape 8,8 tone de carbon. Astfel, acestea asigura cantitatea minima de emisii de carbon in aer in procesul de fabricatie.

Reducerea deseurilor

Materialele plastice traditionale reprezinta 13% din deseuri, iar dintre acestea, doar 9% sunt destinate reciclarii, in timp ce restul intra in corpuri de apa si depozite. Lucrul bun cu materialele plastice biodegradabile este faptul ca se descompun de-a lungul timpului, in functie de expunerea sa la lumina soarelui, sol si aer.

Desi nu toate materialele biodegradabile se vor descompune complet, orice reducere va crea spatiu si va reduce presiunile pe umplerea deseurilor. Prin urmare, materialele plastice biodegradabile pot elimina nevoia de a adauga mai multe depozite de gunoi, salvand terenuri in alte scopuri.

Reciclabil:

Avand in vedere ca necesita mult mai putin timp pentru a se descompune decat materialele plastice traditionale, sunt usor de reciclat, asta fara a elibera elemente toxice. Un alt avantaj al pungilor biodegradabile de plastic! Acestea sunt modelabile ca plastic traditional si pot fi transformate in diferite moduri atragatoare pentru a se potrivi cerintelor dumneavoastra.

Reducerea sursei:

De asemenea, materialele plastice biodegradabile reduc la minimum utilizarea aprovizionarii cu petrol. Aproape 2,7 la suta din petrolul din tara este consumat prin fabricarea materialelor plastice traditionale. Moleculele lor de ulei sunt incalzite si tratate astfel incat sa se transforme in polimeri.

Pe de alta parte, materialele plastice biodegradabile sunt fabricate cu coji de porumb, portocale, amidon, plante si iarba de schimb. Fabricarea lor necesita mai putina energie si, in general, nu implica arderea combustibililor fosili.

Plasticul pe baza de porumb necesita 60% mai putina energie decat generarea unui polimer similar din petrolul brut. Multe pungi sunt fabricate si din materiale organice sau hartie .

Mai multe materiale biodegradabile pot fi fabricate cu mai putina energie, ceea ce reduce si cantitatea de poluare.

Non-toxice:

Nu se poate nega faptul ca materialele plastice traditionale sunt fabricate folosind subproduse si substante chimice daunatoare, care sunt si o amenintare pentru mediu si viata. Este posibil sa emita aceste substante nocive in timpul procesului de defectiune. Dar acesta nu este un caz cu plastic biodegradabil.

Sunt sigure si nu elibereaza toxine in timpul procesului de descompunere. Sunt absorbite de sol. Astfel de beneficii ale materialelor plastice biodegradabile sunt primitoare, intrucat gramada de plastic toxic de pe planeta este in crestere si aceasta rata tot mai mare va pune probleme de sanatate atat pentru viata umana, cat si pentru viata salbatica.

Este regenerabil

Fiind fabricat din biomasa, plasticul biodegradabil este o resursa complet regenerabila. De asemenea, este un compus organic, ceea ce face mai usor descompunerea. In ceea ce priveste biomasa, aceasta include iarba, copaci, plante si alte cateva materiale organice care se descompun.

Aunevoie de mai putina energie pentru fi produs

Stiti ca acest tip de materiale plastice necesita mai putin de jumatate din energie decat in ​​general omologii lor? Astfel, acum este posibila producerea de doua ori a cantitatii de ambalaje si pungi biodegradabile in aceeasi cantitate de energie.

Beneficii pentru mediu

Fara nicio indoiala, materialele plastice biodegradabile sunt mai bune pentru mediu. Desi dauneaza mai putin pamantului, pe de alta parte, atunci cand recupereaza combustibilii fosili, acest proces elibereaza foarte putine gaze cu efect de sera si emisii nocive de carbon. Mai mult, materialele plastice biodegradabile nu au nevoie de ulei pentru fabricarea lor, la fel ca celelalte materiale plastice. Prin urmare, provoaca mai putina poluare a mediului

Asadar, acestea au fost cateva dintre motivele care fac ca materialele plastice biodegradabile sa fie semnificative in lumea ambalajelor de astazi. Ele au o importanta deosebita pentru viitorul planetei.

Oamenii care aleg sa foloseasca astfel de pungi obtinute din plastic biodegradabil, vor contribui la scaderea nivelului de poluare. Acesta este un lucru minunat, dat fiind faptul ca in zilele noastre, nivelul de poluare a ajuns la cote alarmante, iar datorita poluarii, mor in fiecare zi foarte multi oameni la nivel mondial. Deci, nu putem decat sa ne bucuram ca putem folosi aceste pungi.

No Comments

Post A Comment