bara

Care sunt beneficiile unei biciclete eliptice?

Care sunt beneficiile unei biciclete eliptice

Care sunt beneficiile unei biciclete eliptice?

19:34 10 March in Sanatate
0 Comments
Share Button

O bicicleta eliptica este un aparat complet de cardio-training care are mare succes in salile de sport dar nu numai, deoarece este din ce in ce mai des intâlnit in rândul indivizilor. Iata câteva beneficii ale acestui dispozitiv.

Bicicleta eliptica este unul dintre cele mai comune aparate atunci când vine vorba de fitness si lucreaza intregul corp. Iti permite sa tonifiezi atat coapsele, cat si gambele, fesele, dar si centura abdominala, bratele si umerii.

Munca cvadricepsului

Pentru multe persoane, cvadricepsul sunt muschi oarecum slabi, deoarece exercitiile de intarire nu sunt la indemana oricui si mai presus de toate sunt cu adevarat restrictive. Bicicleta fitness eliptica Progressive EX2000 iti va permite sa stergi micile lipsuri, deoarece solicita in mod deosebit acesti muschi si atâta timp cât pedalezi invers, aparatul ii va solicita si mai tare.

Bicicleta eliptica permite antrenamentul cel mai complet

Daca vei compari o sesiune de alergare sau de culturism, sau chiar o ora de fitness, cu o adevarata sesiune de bicicleta eliptica, rezulta ca aceasta din urma iti va permite fara indoiala sa faci o munca mai bine distribuita pe intregul corp.

Va solicita cvadricepsul, coapsele si gambele, muschii abdominali si ai spatelui, fesele, umerii, precum si muschii trapezi, biceps, triceps si pectorali. O sedinta de 20 pâna la 30 de minute iti va oferi asadar o baza echilibrata de efort si iti va permite sa progresezi si din punct de vedere cardio, ceea ce nu este de neglijat.

Un dispozitiv care nu traumatizeaza

Miscarile pe care le executi pe o bicicleta eliptica sunt destul de blânde, dar mai presus de toate foarte fluide. Articulatiile tale nu vor fi supuse niciunui soc sau torsiune, fie la nivelul bratelor, picioarelor sau chiar al coloanei vertebrale. Intre timp, picioarele tale, deoarece ramân mereu in contact cu pedalele, nu vor trebui sa suporte nicio tensiune anume, la fel ca gleznele si genunchii.

Din toate aceste motive, in special, bicicleta eliptica este recomandata in special persoanelor care trebuie sa efectueze reabilitare dupa o operatie, de exemplu, celor care sufera de probleme articulare sau dureri, sau pentru a trata supraponderalitatea.

Perfecta pentru a arde cât mai multe calorii

Trebuie sa stii ca bicicleta eliptica este unul dintre cele mai eficiente aparate in ceea ce priveste arderea grasimilor si a caloriilor!

Au fost efectuate mai multe studii pentru a calcula acest lucru si se pare ca, in functie de greutatea ta, se considera ca o jumatate de ora de exercitiu pe aparat iti va permite sa elimini nu mai putin de 500 de calorii (pentru greutatea medie a unei persoane si un efort).

Imbunatateste-ti capacitatile aerobe si anaerobe

In ritmul a doua sau trei sesiuni de 20 pâna la 30 de minute pe saptamâna, vei putea observa progrese notabile. Anaerob este atunci când ritmul cardiac este atât de mare incât nu mai poti vorbi in timpul unui efort dat.

Prin urmare, se pare ca cu cât lucrezi mai mult intr-o situatie sau zona anaeroba, cu atât vei progresa mai mult din punct de vedere general.

No Comments

Post A Comment