bara

Care sunt avantajele termostatului inteligent?

Care sunt avantajele termostatului inteligent?

Care sunt avantajele termostatului inteligent?

14:45 15 December in Istorie adevarata
0 Comments
Share Button

Pasionatii de tehnologie care sunt inca prea plictisiti de termostatele electronice, programabile, vor tipa de entuziasm la noile regulatoare inteligente de incalzire. Pornirea manuala sau reintroducerea „cererilor de incalzire” de fiecare data este de domeniul trecutului – apelarea incalzitorului prin intermediul smartphone-ului este cea mai recenta tendinta de astazi.

Noile termostate ultramoderne sunt disponibile in diferite versiuni. Una dintre cele mai bune inventii este termostatul de perete al fostului inginer Apple Tony Fadell, care a dezvoltat I-Pod-ul pentru companie cu sigla Apple.

Aparatul elegant de incalzire high-tech este mai adaptat nevoilor americane. In timp ce comenzile de incalzire printr-o cutie mica pe peretele sufrageriei sunt destul de rare in Romania, aceasta este versiunea obisnuita in gospodariile din SUA. Butonul de perete dezvoltat de Fadell in Nest Labs nu este vizibil la prima vedere, dar poate face multe!

Micul termostat regleaza totul automat. Locuitorii casei trebuie sa opereze manual aparatul timp de aproximativ o saptamana, dupa care acesta a memorat obiceiurile respective ale familiei si functioneaza complet independent.

Apoi stie ce temperatura trebuie setata la ce ora si, datorita unui detector de miscare, este chiar atat de inteligent incat recunoaste cand locuitorii au parasit casa. Daca nu inregistreaza nicio miscare in camera dupa doua ore, opreste automat incalzirea sau aerul conditionat.

Termostat Salus Controls 2022 nu se opreste niciodata din invatare – daca se va introduce o noua comanda de mai multe ori succesiv, acesta preia noua rutina zilnica dupa un timp scurt.

Avand in vedere faptul ca Fadell este un fost angajat Apple, este de la sine inteles ca incalzirea poate fi operata si de catre computer sau aplicatia iPhone cu ajutorul accesului WiFi inteligent. Distractia costa aproximativ 250 de dolari plus asamblarea. Potrivit producatorului, aceste costuri se platesc de la sine dupa aproximativ doi ani.

SmartHome – solutia germana pentru controlere inteligente de incalzire

Termostatul radiatorului, care este insurubat pe calorifer in locul supapei termostatului mecanic, face parte din ceea ce este cunoscut sub numele de automatizare a locuintei SmartHome. O unitate centrala radio controlata nu poate controla doar termostatele inteligente, ci si un numar mare de alte dispozitive de la companie care asigura un confort de locuit imbunatatit.

Aceste dispozitive includ, de exemplu, comenzi electrice pentru rulouri si incalzire prin pardoseala, senzori pentru usi si ferestre, variatoare de intensitate incastrate, termostate de camera etc.

Cum functioneaza termostatul inteligent pentru radiator?

Un senzor de temperatura, electronica de control si un actuator sunt incorporate in carcasa termostatului radiatorului. Servomotorul controleaza fluxul de caldura in radiatorul respectiv prin deplasarea robinetului radiatorului. Temperatura camerei este masurata de senzorul de temperatura, care compara temperatura masurata fie cu temperatura tinta specificata in unitatea centrala SmartHome, fie in roata de reglare. Daca este necesar, ajustarile se fac automat.

Punerea in functiune a unui nou termostat inteligent pentru radiator este o joaca de copii. Pur si simplu se insurubeaza in loc de capul supapei mecanice, se introduc bateriile si dispozitivul se va inregistra automat la centrul de control si se va programa singur.

No Comments

Post A Comment