bara

Care sunt avantajele si dezavantajele masinilor noi?

Care sunt avantajele si dezavantajele masinilor noi?

Care sunt avantajele si dezavantajele masinilor noi?

09:26 31 August in Auto
0 Comments
Share Button

Masina personala este una dintre cele mai importante necesitati ale oamenilor in anul 2020, iar acest lucru este cat se poate de firesc daca ne gandim la faptul ca toti cei care detin un autoturism personal, au posibilitatea de a merge unde doresc si cand doresc.

Ei bine, in aceste conditii cu siguranta toti cei care au nevoie sa isi cumpere o masina, se intreaba daca este indicat sa cumpere o masina noua, sau daca este mai rentabil sa cumpere un autoturism second hand.

In cele ce urmeaza vom vedea care sunt avantajele si dezavantajel masinilor noi:

  1. Sanse mici de defectiune

In momentul in care cumeri o masina noua, cu siguranta sansele sunt mult mai mici sa ai parte de defectiuni in viitorul apropiat (cel putin teoretic). Cu siguranta, nu te vei confrunta cu defectiunea ambreiajului, nu se va strica turbina si nu vei avea nevoie de reconditionari turbosuflante sau de o turbosuflanta second hand. Cu astfel de probleme insa te vei confrunta cu siguranta daca vei alege o masina second hand.

  1. O masina noua are garantie

Un alt avantaj deosebit de important de care te poti bucura in cazul in care alegi o masina noua, este perioada de garantie a acesteia. Chiar daca sunt rare situatiile de acest gen, sa zicem ca iti cumperi o masina noua si dupa doar 10.000 de kilometri apare o defectiune electrica.

Ei bine, avand masina in garantie, nu va trebui sa iti fac griji pentru ca nu va trebui sa suporti din propriul buzunar costurile reparatiei. Acest lucru este valabil indiferent de problema aparuta.

In cazul in care insa mergi pe ideea ca este mai avantajos sa iti cumperi o masina care are doar 2-3 ani vechime, poti avea surpriza (daca o cumperi de la un samsar auto), de a te confrunta cu astfel de probleme (electrice, electronice), si sa trebuiasca sa suporti din propriul buzunar costurile reparatiei.

  1. Nu ai parte de cheltuieli suplimentare

Atunci cand iti cumperi o masina second hand, cu siguranta trebuie sa ii schimbi distributia si uleiul, plus filtrele. Acest lucru te poate costa ceva banuti, mai ales daca ai cumparat o masina second hand care totusi, are doar 2-3-4 ani vechime.

Ei bine, cand iti cumperi o masina noua, cu zero kilometri la bord, nu trebuie sa iti faci griji, pentru ca stii ca totul este nou, nu ai nevoie de astfel de investitii.

  1. Iti poti echipa masina cum vrei

Cand vrei sa cumperi o masina second hand, te duci la vanzator si vezi masina. Daca iti convin dotarile o cumperi, daca nu, cauti alta masina.

Cand mergi insa la reprezentanta pentru a-si comanda o masina noua, lucrurile sunt diferite. Ai posibilitatea de a alege ce dotari doresti sa aiba masina. Fireste, pentru fiecare dotare in plus fata de cele stadard, vei plati un anumit pret, dar ceea ce conteaza la final este ca vei avea masina asa cum ti-ai dorit.

Poti avea cea mai recenta tehnologie pe masina, pe care cu siguranta nu o vei intalni la o masina din anul 2004 de exemplu.

Acestea sunt asadar, 4 dintre cele mai importante motive datorita carora este indicat sa iti alegi o masina noua. Exista insa si unele dezavantaje, iar in continuare ti le voi prezenta si pe acestea.

  1. Leasingul este costisitor

Cei mai multi dintre cei care isi cumpara masini noi, opteaza pentru leasing, pentru ca stim cu totii cat de scumpe sunt masinile noi, mai ales cele de la BMW, Audi sau Mercedes.

Pe termen lung insa, leasingul se va dovedi a fi foarte scump, iar cei care aleg aceasta solutie de obicei sunt legati de masina pana la finalul leasingului, pentru ca sansele de a vinde masina cu predare leasing sunt foarte mici.

In cazul pastrarii masinii, pe cand va fi finalizat leasingul auto, masina va valora aproximativ o treime din pretul initial.

  1. Casco

Polita Casco de obicei vine la pachet cu masina noua. Tinand cont de multimea de avantaje cu care vine o asemenea polita de asigurare la pachet, nu ar trebui sa reprezinte un dezavantaj.

Tinand cont insa de pretul platit de proprietarul masinii pentru polita e asigurare, aceasta se dovedeste a provoca o adevarata gaura in buget. In plus, nu de fiecare data cand proprietarilor masiniilor noi li se intampla sa aiba parbrizul ciobit sau usa zgariata sau o alta defectiune minora, acestia isi repara masina pe baza politei. De ce? Pentru ca pretul politei Casco care si asa este foarte mare, se va scumpi.

  1. Service costisitor

Cand iti alegi o masina noua, te bucuri de garantia acesteia. Ei bine, dezavantajul este ca trebuie sa iti faci reviziile doar la reprezentanta, iar acest lucru presupune costuri mult mai mari. Daca de exemplu, la un service oarecare din oras ai fi platit 700 de lei pentru schimbul de ulei si filtre, la reprezentanta pretul ar fi cel putin 1300 – 1400 de lei.

Asadar, masinile noi vin atat cu avantaje cat si cu dezavantaje la pachet, asa ca este important sa cantaresti bine atat avantajele cat si dezavantajele inainte de a lua o decizie.

 

No Comments

Post A Comment