bara

Care sunt avantajele incheierii unei asigurari de raspundere profesionala?

Care sunt avantajele incheierii unei asigurari de raspundere profesionala?

Care sunt avantajele incheierii unei asigurari de raspundere profesionala?

17:00 08 November in Asigurari/Banci
0 Comments
Share Button

O afacere care ofera servicii sau consiliere clientilor nu este imuna la atacurile legale din partea unui client nemultumit de serviciile sale. O asigurare raspundere profesionala pentru o afacere este un raspuns la riscurile de esec al serviciului oferit.

Ce este asigurarea de raspundere profesionala?

Asigurarea de raspundere profesionala pentru o companie este o acoperire impotriva riscurilor de erori, omisiuni sau defectiuni ale serviciului in cursul lucrarii. Este incheiata de companii care furnizeaza servicii sau consiliere altor companii sau persoanelor fizice. De asemenea, este necesara acest tip de asigurare pentru antreprenorii care desfasoara activitati independente in angajamentele directe cu clientii lor pentru a efectua o munca sau care presteaza servicii.

Asigurarea de raspundere civila profesionala pentru companie protejeaza impotriva pierderii de documente sau date confidentiale, erori de program sau de sincronizare etc., care au ca rezultat o incalcare fata de client.

Beneficiile asigurarii de raspundere civila profesionala

Acoperirea raspunderii profesionale a unei companii printr-o polita de asigurare de raspundere profesionala are multiple beneficii pentru societatea insasi, dar si o garantie pentru clientii sai. Printre avantajele sale putem aminti:

  • Face fata unor riscuri profesionale neprevazute.
  • Acopera costurile de aparare a afacerii sau a persoanei care desfasoara activitati independente in cazul unui atac legal din partea unui client nemultumit.
  • Corecteaza greselile companiei si compenseaza ceea ce este compensabil pentru client pentru a evita ca acesta din urma sa recurga la justitie.
  • Protejeaza afacerea care ofera consiliere sau care ofera servicii pentru terti.

Incheierea unei asigurari de raspundere civila profesionala poate ajuta compania sa castige noi contracte deoarece reprezinta o garantie suplimentara pentru client.

Care este domeniul de aplicare al garantiei de raspundere profesionala?

Sunt acoperite daunele produse de asigurat sau persoane care au relatii contractuale cu asiguratul (clienti, furnizori) sau in afara oricarei relatii contractuale, dar care rezulta din serviciul prestat.

Prejudiciile trebuie sa rezulte din:

  • Greseli profesionale, erori, omisiuni sau neglijenta
  • Erori de proiectare sau de judecata
  • Lipsa de diligenta sau prudenta in prestarea serviciilor.

Compania ta poate provoca daune altora, care pot fi de mai multe feluri:

  • Materiale: pierderea sau deteriorarea proprietatii apartinand unui tert, de exemplu
  • Intangibile si necorporale rezultate din daune garantate: pierderi financiare etc.
  • Corpul: afectare fizica

Asigurarea de raspundere profesionala acopera toate aceste daune si acopera despagubiri pentru daunele cauzate tertilor.

Servicii suplimentare cuprinse intr-un contract de asigurare profesionala de raspundere civila

Unele companii de asigurari ofera afacerilor servicii suplimentare foarte cuprinzatoare. Este de exemplu, serviciul profesional de protectie juridica care consta in acordarea asiguratului de consiliere privind gestionarea anumitor litigii. Anumiti lideri pot beneficia si de asistenta psihologica, in special dupa o perioada de arest la politie.

In plus fata de punctele detaliate anterior, incheierea unei asigurari de raspundere profesionala este importanta pentru a-ti asigura clientii de afaceri si pentru a asigura noi contracte. Intr-adevar, este o garantie suplimentara si un gaj de credibilitate de care ai putea beneficia enorm.

In sfarsit, retine ca incheierea unei asigurari de raspundere profesionala este obligatorie din punct de vedere legal pentru toate profesiile reglementate.

No Comments

Post A Comment