bara

Care este rolul unui medic pediatru?

Care este rolul unui medic pediatru?

Care este rolul unui medic pediatru?

18:25 20 March in Sanatate
0 Comments
Share Button

Se stie despre copii ca sunt mult mai sensibili decat adultii si ca se pot imbolnavi mult mai rapid, iar parintii cu siguranta vor dori sa isi vada prichindeii vindecati cat mai repede cu putinta.

Exista parinti care atunci cand au copilasii bolnaviori aleg sa ii duca la medicul de familie pentru a fi consultati, iar mai apoi vor lasa totul in grija medicului.

Daca situatia nu este grava, medicul le va prescrie tratament celor mici si va supraveghea starea lor de sanatate, sau daca lucrurile sunt complicate, ii va trimite pe cei mici la o clinica pediatrie Mures pentru ca un medic pediatru sa ii consulte si sa ii trateze.

In urmatoarele randuri vom discuta mai multe detalii despre medicii pediatrii si vom vedea care este rolul unui medic pediatru.

S-ar putea sa te intrebi ce face pediatrul. Este aproape mai usor sa intrebi ce nu face pediatrul, deoarece poate fi implicat in atatea aspecte critice ale sanatatii si dezvoltarii unui copil de la nastere si pana cand acesta devine adult. Deoarece tipul pacientilor si problemele variaza atat de mult, pediatrii de ingrijire primara, in particular, au adesea o mare varietate in zilele lor.

Ce fac medicii pediatri?

Pediatrii se concentreaza asupra sanatatii fizice, emotionale si sociale a sugarilor, copiilor, adolescentilor. Pentru ca lucreaza cu atat de multe aspecte ale sanatatii copiilor, ei sunt foarte instruiti in evaluarea, detectarea, gestionarea problemelor care afecteaza copiii.

Acest lucru ar putea implica orice, de la tratarea unei infectii la urechi pana la a discuta cu parintii despre problemele scolare sau comportamentale, pentru a vedea copiii pentru examenele pentru copii si pentru a le oferi vaccinurile.

Tipuri de medici pediatri

Este greu sa generalizati ceea ce fac pediatrii deoarece exista mai multe tipuri de pediatri. Exista pediatri generali care practica ingrijirea primara, avand grija de nevoile generale ale copiilor, si exista si altii care se specializeaza in anumite domenii. De exemplu, unii pediatri trata doar copii cu cancer, sau cu probleme de inima sau probleme de rinichi, iar unii specializati in chirurgia pediatrica.

Unde lucreaza pediatrii?

Unii pediatri lucreaza intr-un cabinet particular, fie singuri fie impreuna cu un grup de alti medici, in timp ce unii lucreaza intr-un spital, altii lucreaza intr-o clinica pediatrie Mures; altii isi desfasoara activitatea intr-o organizatie de intretinere a sanatatii sau o scoala medicala.

Ei bine, acum ca am vazut care este rolul unui medic pediatru, am vazut si care sunt tipurile de medici pediatri dar si unde isi desfasoara activitatea, nu putem decat sa spunem ca atunci cand cei mici sunt bolnaviori, este indicat sa fie consultati si tratati de catre acesti medici, pentru ca ei au mult mai multe cunostinte in ceea ce priveste tratarea copiilor, decat medicii primari.

Indicat ar fi ca parintii sa isi duca de fiecare data copiii intr-o clinica medicala privata, pentru ca medicii dintr-o asemenea clinica sunt foarte buni, iar la CaritSanMed Mures, specialistii in consultarea si tratarea copiilor dispun de aparatura de ultima generatie, pentru a oferi cele mai bune servicii medicale.

No Comments

Post A Comment