bara

Care este noul bug ce afecteaza telefoanele HTC?

Care este noul bug ce afecteaza telefoanele HTC?

08:23 26 August in Despre altele
0 Comments
Share Button

Cativa cercetatori din Londra au trimis anunturi catre majoritate utilizatorilor ce folosesc tehnologia HTC la nivel mondial. Acest mesaj se referea la vulnerabilitatea smartphone-urilor la un atac cu virus, hackerii reusind sa foloseasca diferite aplicatii pentru spargerea protocoalelor de secutitate ale HTC-ului.

De asemenea, daca telefonul dumneavoastra sufera anumite afectiuni care nu sunt datorate virusului, cel mai indicat ar fi sa il trimiteti intr-un service Gsm si sa nu incercati sa il reparati acasa deoarece riscati sa produceti bagube si mai mari.

Compania israeliana North Bit care se ocupa cu research software a declarat ca a folosit bug-ul de sistemul Android cu succes chiar daca este considerat “cel mai rau bug care a existat vreodata” conform rapoartelor reprezentantilor de la Wired.co.uk.

De asemenea, exeste expolit-uri nu actioneaza in niciun fel vizibil dar ajuta la hacking-ul device-urilor, putand sa le lase pe acestea extrem de vulnerabile in fata hackerilor.

Acest expolit, care este denumit “Metaphor” prezinta si un clip video foarte descriptiv, in care se arata cum un expolit poate fi rulat pe un device Nexus 5. Cei de la compania North Bit au declarat ca au testat expolitul pe diferite modele precum LG G3, HTC One si Samsung Galaxy S5, iar rezultatul a fost unul satisfacator.

Partea nu prea placuta a lucrurilor este cea in care expolitul poate fi modificat de hackeri astfel incat sa produca un numar foarte mare de pagube sistemului in care a fost executat.

De asemenea, mai mult de 36% din totalul de smartphone-uri la nivel global ruleaza sistemul de operare Android 5 sau 5.1, iar aceste smartphone-uri nu se bucura de noile update-uri de securitate si, in concluzie, sunt extrem de vulnerabile la atacutile externe care folosesc acest tip de expolit.

In urma celor reportate, acest hack poate fi capabil atat sa afecteze pana la 95% din device-ul dumneavoastra cat si sa fie capabil sa execute numeroase coduri in sistemul Android. Totodata, cercetatorii britanici au facut public faptul ca au reusit sa creeze un nou expolit care ar putea fi folosit impotriva acestui bug de pe sistemele care prezinta Android 2.2, 4.0, 5.0 sau 5.1.

De asemenea, este bine de stiut ca alte versiuni nu prea sunt afectate. Inginerii companiei Google au lansat si ei diferite patch-uri pentru acest tip de bug si a specificat ca vor crea noi update-uri regulate pentru securitate. Acestea vor fi regulate pentru toate telefoanele care prezinta sistemul Android, ca urmare a aparitiei informatiilor legate de bug-ul Stagefright.

Totodata acest bug este de fapt o librarie de soft creata cu ajutorul limbajului de programare pentru calculator, C++, inclus si in sistemul Android. Conform unor rapoarte ale membrilor Cheetah Mobile, India se afla pe locul 2 in clasamentul celor mai afectate tari de acest bug.

Acest lucru se datoreaza urilizarii pe scara foarte larga a aplicatiilor 3rd party. Cateodata aceste aplicatii sunt create de catre firme necunoscute sau de hackeri, avand scopul infectarii smartphone-ului. Aceleasi rapoarte au aratat ca numarul virusilor creati pentru Android este in crestere cu 22%, infectand de la an la an milioane de device-uri.

No Comments

Post A Comment