bara

Cand trebuie sa va inspectati masina? Cat de des trebuie sa va inspectati masina? Sa aflam ce spune Codul rutier, cat costa si cand expira.

Cand trebuie sa va inspectati masina? Cat de des trebuie sa va inspectati masina? Sa aflam ce spune Codul rutier, cat costa si cand expira.

Cand trebuie sa va inspectati masina? Cat de des trebuie sa va inspectati masina? Sa aflam ce spune Codul rutier, cat costa si cand expira.

12:36 26 July in Auto
0 Comments
Share Button

Pentru a pastra performanta, calitatea si siguranta unei masini, Codul rutier a prevazut o verificare obligatorie, numita revizie, pentru a verifica starea generala a tuturor acelor vehicule normale utilizate pentru transportul de persoane si marfuri cu o masa totala in totalitate incarcare mai mica de 3,5 tone. Vezi detalii pe ITP Cluj Napoca.

Cat de des este verificata masina

Inspectia auto expira dupa 4 ani de la inmatricularea vehiculului si la fiecare 2 ani pentru perioadele ulterioare. Daca masina a fost inmatriculata in luna mai 2019 inspectia va expira la 31 mai 2021, deci aveti pana la sfarsitul lunii de expirare pentru a efectua inspectia.

Unde vedeti data de expirare a recenziei

Data de expirare a inspectiei este prezentata in ultimul certificat efectuat, alternativ, este posibila verificarea datei pana la care urmatorul control trebuie efectuat pe portalul soferului.

La ce sa ne asteptam la control

Revizuirea presupune verificarea lizibilitatii numarului de sasiu si coincidenta acestuia cu numarul raportat in fisa de inregistrare, uzura franelor care tind sa se deterioreze in timp, functionarea franei de mana si alte componente importante pentru siguranta precum: roti , centuri de siguranta, claxoane, airbag-uri si deschidere a usii. Toate elementele care garanteaza vizibilitatea sunt apoi revizuite, cum ar fi: oglinzi, cristale, saibe de geamuri, dispozitive de iluminat pentru placute de inmatriculare si, in special, lumini. Exista carcase pe caroserie, starea tobei de esapament, prezenta si adecvarea triunghiului de avertizare, regularitatea zgomotului si emisiile poluante.

Ce se intampla daca masina nu reuseste sa treaca de inspectie

Daca rezultatul se repeta, masina poate circula, dar peste o luna va fi necesara corectarea tuturor anomaliilor, astfel incat sa poata fi supusa unei noi inspectii. Daca, pe de alta parte, vehiculul este suspendat de circulatie, este necesar sa duceti masina la un atelier pentru a continua repararea.

Ce informatii contine certificatul

Certificatul de audit contine urmatoarele informatii:

  • numarul placutei de inmatriculare si simbolul statului in care a fost inmatriculata masina;
  • categoria vehiculului;
  • data si locul examinarii;
  • numele si semnatura persoanei care a efectuat inspectia;
  • kilometrii parcursi in momentul verificarii;
  • rezultatul controlului;
  • probleme intampinate si severitate;
  • data expirarii auditului;
  • data pana cand va fi efectuata urmatoarea verificare.

Aceste informatii fac, de asemenea, posibila limitarea escrocheriei pe piata de mana a doua, evitand modificarea contorului.

Care este diferenta dintre revizie si serviciu

Trebuie avut grija: service si inspectie nu sunt acelasi lucru! Cuponul este o verificare obligatorie pe durata garantiei masinii; daca serviciul nu este efectuat in perioada indicata, se pierde dreptul la garantia companiei-mama. Adesea, unitatea de control a masinii indica cand este necesar sa o rulati in functie de kilometrii parcursi. Spre deosebire de revizuire, este, prin urmare, o verificare a programului la discretia companiei-mama, pentru a verifica starea generala a masinii.

Cum se verifica ultima inspectie auto?

Portalul pentru soferi va permite sa verificati cea mai recenta revizuire, pur si simplu prin introducerea tipului de vehicul (masina, autovehicul sau motoret) si a placutei de inmatriculare. Portalul revine: Data ultimei revizuiri.

No Comments

Post A Comment