bara

Cand folosim un hidrofor ridicare presiune?

Cand folosim un hidrofor ridicare presiune?

Cand folosim un hidrofor ridicare presiune?

07:11 06 June in Casa si gradina
0 Comments
Share Button

Uneori, desi lucrarile de alimentare cu apa in mod uzual nu ar trebui sa ne ridice probleme, exista totusi o situatie in care am putea avea nevoie de un ajutor special. Problema presiunii apei este una care ne poate impune folosirea unui hidrofor ridicare presiune, iar in acel caz putina documentare in acest sens ar trebui sa rezolve problema.

Pentru a intelege mai bine ce anume face un hidrofor pentru ridicarea presiunii si mai ales cum ne poate ajuta el, am ales modelul de hidrofor ridicare presiune EZ-250 APC de la Aqua Planet Company. Desi poate ca nu este chiar atat de cunoscut dupa nume, acest hidrofor este unul care poate ajuta utilizatorii acolo unde este necesar un plus de presiune in vederea alimentarilor cu apa.

Acest hidrofor ridicare presiune se foloseste in cazul instalatiilor pentru apa rece, in cadrul sistemelor de alimentare cu apa. Din punct de vedere al partilor componente putem mentiona faptul ca pompa pe care o foloseste este una autoamorsanta, de suprafata si ca vasul are o capacitate de 2 litri. De asemenea, asa cum este normal in cazul unui hidrofor, nu lipsesc din componenta racordurile, manometrul si presostatul.

Fiecare element in parte isi are rolul sau foarte bine stabilit, astfel incat hidroforul sa poata functiona fara probleme, aducand mai aproape resursele de apa direct utilizatorilor. Absorbtia se poate face direct din reteaua de alimentare cu apa, iar faptul ca pompa de suprafata este autoamorsanta nu face altceva decat sa faciliteze aspiratia chiar si cand sistemul are pierderi sau bule de aer.

Inaltimea maxima de pompare a acestui hidrofor ridicare presiune este de 30 de metri, iar presiunea maxima este de 3 bari. Debitul este de 1,8 metri cubi de apa pe ora, suficient de mult raportat la caracteristicile pe care trebuie sa le indeplineasca acest hidrofor. Diametrul de refulare este cu filet de 1 tol, ca si diametrul de absorbite, dealtfel. Intervalul de presiune setat din fabrica este intre 1.4-2.8 bari, insa poate fi modificat in functie de nevoi.

Este important ca in momentul in care identificam necesitatea utilizarii unui astfel de hidrofor sa apelam la specialisti care sa ne ajute in vederea achizitionarii unui produs. Hidroforul mentionat anterior poate fi gasit pe site-ul www.shop-einstal.ro, acolo unde beneficiarii deja stiu ca pot gasi toate informatiile necesare in aceasta privinta. Este important ca intotdeauna sa stim situatia reala astfel incat sa putem alege produse care sa ne poata satisface necesitatile, dar in acelasi timp situatia trebuie prezentata cat se poate de real.

In mod cert este un plus faptul ca si in situatia in care conditiile nu sunt indeplinite pe deplin in ceea ce priveste presiunea apei avem la dispozitie aceste tipur de hidrofoare. Este un ajutor si deopotriva o parghie pentru cazurile in care nu se poate intervi din alt punct de vedere. Alegerea este a fiecaruia dintre noi si tocmai de aceea si specialistii ne recomanda un maxim de atentie, lasand la o parte costurile produselor. Uneori, un produs de calitate, fie el mai scump, poate asigura beneficiile ulterioare, lucru care nu poate fi comparat practic cu absolut nimic.

No Comments

Post A Comment