bara

Beneficiile pentru sanatate ale boabelor de cafea

Beneficiile pentru sanatate ale boabelor de cafea

16:06 30 December in Sanatate
0 Comments
Share Button

Cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi din intreaga lume, existand miliarde de cani consumate zilnic in intreaga lume.

Preparata din boabe de cafea macinate, cum este si Lavazza Crema e Aroma cafea boabe 1 kg, este folosita de jumatate dintre adultii din intreaga lume ca o modalitate de a se revigora dimineata, de a fi alert in timpul zilei sau de a ramane treaz in noptile tarzii.

In trecut se credea ca bautaura realizata din boabe de cafea cauzeaza probleme variate, de la hipertensiune arteriala pana la diabet. Din fericire pentru iubitorii de cafea, studiile recente au schimbat radical multe puncte de vedere referitor la efectele  cafelei asupra sanatatii, ele aratand ca boabele de cafea ofera o serie de beneficii.

Cafeaua reduce riscul de diabet zaharat de tip 2

Consumul regulat de cafea reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Riscul redus este asociat cu consumul mai multor cani pe zi si se datoreaza antioxidantilor care se gasesc in boabele de cafea. Conform studiilor, cafea contine un antioxidant numit acid clorogenic (CGA) care ajuta la mentinerea nivelului insulinei.

Cafeaua reduce riscul bolilor cardiace

Cu toate ca boabele de cafea pot provoca o crestere temporara a tensiunii arteriale, consumul a doua cani pe zi poate ajuta la prevenirea anumitor probleme cardiovasculare, cum ar fi insuficienta cardiaca. De asemenea, cofeina ajuta la prevenirea tulburarilor sau a neregulilor ritmului cardiac si reduce riscul de accidente vasculare cerebrale.

Reduce riscul de cancer de piele

Studiile au reliefat faptul ca in cazul unei persoane care bea cel putin patru cani de cafea pe zi, riscul dezvoltarii melanoamelor maligne scade cu 20%. Conteaza, insa, tipul de cafea, rezultatele fiind eficiente doar pentru cafeaua care contine cofeina si nu si pentru cea decofeinizata.

Reduce riscul de cancer

Noile studii realizate au descoperit faptul ca bautura pe baza de boabe de cafea contribuie la scaderea riscului pentru a dezvolta o varietate de tipuri de cancer, cum ar fi cancerul la ficat, la prostata, cancer oral, uterin, la colon sau rect. Astfel, bautorii de cafea au o probabilitate mai mica cu pana la 50% sa dezvolte cancer la ficat, decat cei care nu beau cafea.

Reduce riscul de Parkinson

Boabele de cafea contin cofeina care poate ajuta la reducerea riscului de aparitie a bolii Parkinson. In unele cazuri, riscul este redus cu pana la 25%.

De asemenea, femeile pot avea un risc mai mic atunci cand nu se afla intr-un tratament hormonal. Cofeina reduce riscurile de dezvoltare a bolii Parkinson prin pastrarea in viata a celulelor nervoase care produc dopamina.

Cine bea cafea traieste mai mult

Consumul de cafea decofeinizata sau normala poate ajuta la prelungirea vietii. Studiile efectuate au dovedit ca atat femeile cat si barbatii care consuma cafea au un risc de deces prematur mai mic. Se presupune ca acest lucru are la baza faptul ca boabele de cafea contin antioxidanti care ajuta la intarirea sistemului imunitar si la lupta organismului cu radicalii liberi.

No Comments

Post A Comment