bara

Beneficiile jocurilor video pentru copii

Beneficiile jocurilor video pentru copii

Beneficiile jocurilor video pentru copii

13:45 07 July in Casa si gradina, Despre altele, Mama si copilul
0 Comments
Share Button

Atunci cand vine vorba despre jocuri video, parintii sunt ingrijorati de faptul ca ai lor copii isi doresc sa se joace in fiecare zi, in loc sa desfasoare diferite alte activitati. Exista insa o multime de beneficii dovedite ale jocurilor video pentru copii, iar in continuare puteti afla despre ce este vorba.

  1. Citirea

Studiile arata ca, copiii care joaca jocuri video pot primi un mic impuls in abilitatile lor de citire. Acest lucru este valabil chiar si pentru copiii care se lupta cu cititul si chiar atunci cand joaca jocuri de actiune.

Cercetatorii considera ca acest lucru se poate intampla deoarece copiii trebuie sa-si dea seama de instructiunile textului pentru a se juca. Exista, de asemenea, un factor distractiv. Copiii care sunt reticenti in deschiderea unei carti traditionale, se pot grabi sa citeasca un site web sau un forum de internet pentru a obtine noutatile despre jocul lor preferat. Deci totusi, chiar daca nu citesc carti, citesc alte informatii legate de jocuri, ceea ce este important.

  1. Aptitudini vizual-spatiale

Multe jocuri cum ar fi Minecraft de exemplu, sunt setate in lumi virtuale 3D pe care copiii trebuie sa le exploreze. Si nu exista nici o aplicatie pentru harta GPS sau smartphone care sa ii conduca.

Rezultatul este ca, copiii care joaca aceste jocuri au sansa de a-si exersa abilitatile vizual-spatiale. Acest lucru poate duce la o mai buna intelegere a distantei si a spatiului.

  1. Rezolvarea problemelor

In centrul fiecarui joc video este o provocare. Unele jocuri pot fi lipsite de minte, cum ar fi Space Invaders. Dar multe altele de la puzzle-uri si mistere, la gestionarea oraselor virtuale sau a imperiilor, ofera copiilor sansa de a-si asuma o problema si de a lucra pentru a gasi o solutie.

Unii cercetatori spun ca copiii care joaca aceste jocuri video se imbunatatesc in trei domenii: planificare, organizare si gandire flexibila

  1. Conexiunile sociale

Unii copii au probleme in a-si face prieteni in viata reala. Jocurile video pot fi un refugiu pentru a gasi oameni cu care sa se conecteze intr-un mod pozitiv. In viata noastra ocupata, jocurile ofera locuri de joaca virtuale cu prieteni din viata reala.

Jocurile video le ofera copiilor ceva despre care sa vorbeasca la scoala. In aceste zile, jocurile sunt un subiect principal de conversatie pentru copii, la fel ca sportul si muzica. Un interes pentru jocuri poate ajuta copiii care au probleme sa vina cu subiecte pentru a discuta.

  1. Joc imaginativ si creativitate

Cand copiii sunt mici, exista o multime de spatiu pentru joaca imaginativa, de la LEGO-uri la papusi si masinute. Dar pentru adolescente si adolescenti, jocurile sunt total diferite. Jocurile video ofera copiilor o sansa de a continua jocul imaginativ.

Exista de asemenea unele dovezi ca jocurile incurajeaza gandirea creativa. Intr-un studiu, jucatorii de 12 ani au fost rugati sa deseneze, sa spuna povesti, sa puna intrebari si sa faca predictii. Toti copiii au aratat un nivel ridicat de creativitate si curiozitate dupa ce au jucat tot felul de jocuri video.

Asadar, jocurile video aduc si beneficii pentru copii. Parintii trebuie sa se asigure de faptul ca le aleg de la Top Scaune un scaun pentru gaming potrivit. In functie de jocurile preferate ale celor mici, exista scaune pentru simulatoarele auto, scaune pentru gaming de tip balansoar, scaune cu piedestal.

Atunci cand aleg scaunul pentru gaming al copiilor lor, parintii trebuie sa puna pret pe calitate si sa aleaga un scaun potrivit, pentru ca acesta asigura confortul si o pozitie corecta. La Top Scaune, parintii pot gasi cele mai bune scaune pentru gaming pe care sa le aleaga copiilor, dar si diferite scaune ergonomice, scaune directoriale, etc.

No Comments

Post A Comment