bara

Avocatura, o meserie pentru cei cu vocatie

Avocatura, o meserie pentru cei cu vocatie

13:42 27 March in Despre altele
0 Comments
Share Button

Avocatura nu este doar o meserie ca oricare alta, ea poate fi interpretata si ca o arta sau chiar ca o vocatie. Nu oricine poate deveni avocat. Rectific, nu oricine se inscrie la Facultatea de drept poate deveni avocat. Mare parte a tinerilor din ziua de azi aleg sa se inscrie la Facultatea de Drept , “ca sa aiba si ei o facultate”, dar nu oricine este facut pentru asta.

Intr-adevar este foarte usor in Romania sa intri la Facultatea de Drept, insa sa iesi de acolo este destul de greu. Iti trebuie o anumita gandire si conceptii diferite fata de ale altora ca sa poti activa in domeniul Justitiei, fie ca vrei sa devii avocat, judecator, notar sau executor judecatoresc. Toate aceste profesii enumerate sunt facute sa ii serveasca cetateanului.

Trebuie stiut ca la baza profesiei de avocat stau cateva principii, cum ar fi: principiul legalitatii, principiul libertatii si cel al egalitatii tuturor cetatenilor in fata legii, principiul independentei justitiei, al autonomiei acesteia si al descentralizarii si principiul care impune pastrarea secretului profesional.

Principiul legalitatii si al egalitatii tuturor in fata legii, dupa cum ii spune si numele, ne informeaza ca toti oamenii, indiferent de rasa sau religie, sunt egali in fata legii si ca legislatia trebuie respectata in cazul tuturor.

Prin independent justitiei putem intelege ca aceasta nu depinde de nimeni, ea ia deciziile si da hotararile judecatoresti doar prin simpla respectare a legilor. Justitia nu trebuie sa faca favoruri, ci doar sa fie echidistanta in respectarea legii.

Multi dintre avocatii din tara noastra ofera consultanta chiar si in mediul online, in scopul de a-si face reclama si a contacta potentiali clienti. De exemplu, daca dam o cautare pe Google, dupa niste cuvinte, si haideti sa luam la intamplare cuvintele “avocat Bucuresti”, ca rezultate vom primi destul de multe site-uri ale unor case de avocatura mai mult sau mai putin cunoscute, insa este bine ca avem de unde alege.

De obicei, o casa de avocatura are ca angajati avocati specializati pe fiecare ramura a Dreptului, si anume: avocat penal specializat in drept penal, in drept civil, in drept comercial si chiar in dreptul fiscal. Inca un lucru bun de stiut este ca onorariile unui avocat pot fi de patru tipuri: onorarii forfetare, onorarii orare, onorarii de succes si onorarii tip abonament.

Onorariile forfetare sunt acelea care sunt fixe, adica se stabilesc inca de la preluarea cazului de catre avocatul respectiv. Onorariile de succes sunt tipul de onorarii pe care avocatii le primesc de la cei pentru care pledeaza in cazul rezolvarii cu succes al acestuia.

Pentru a alege un avocat care sa ne reprezinte corect indicat este sa alegem unul care are recomandari bune si care este specializat pentru tipul de caz pentru care dorim sa il angajam.

No Comments

Post A Comment