bara

Avantajele utilizarii tehnologiei bluetooth

Avantajele utilizarii tehnologiei bluetooth

Avantajele utilizarii tehnologiei bluetooth

08:53 25 January in Tehnologie
0 Comments
Share Button

Bluetooth este o tehnologie de conexiune fara fir care va permite sa conectati mai multe dispozitive intre ele. La fel ca Wi-Fi, puteti utiliza Bluetooth pentru a schimba fisiere si a opera electronic. Castile fara fir, telefoanele mobile si chiar consolele de jocuri pot utiliza Bluetooth intr-un fel sau altul.

In timp ce Bluetooth are anumite limitari, cum ar fi o gama mai scurta si o latime de banda mai mica decat Wi-Fi, acesta poate realiza conectivitatea dintre dispozitivele din locuinta dvs. mai bine decat alte alternative wireless. De ce ar trebui sa alegi casti bluetooth.

Configurare simpla

Configurarea unei conexiuni Bluetooth intre doua dispozitive este rapida si usoara. Interfata exacta pentru a face acest lucru variaza in functie de dispozitivele dvs., si pentru a conecta doua dispozitive de care aveti nevoie, faceti una detectabila, in timp ce cealalta o scaneaza.

Dupa ce dispozitivul de scanare gaseste dispozitivul care poate fi detectat, initiati conexiunea si introduceti codul PIN conform instructiunilor din manualul utilizatorului. Cam despre asta e vorba. Nu trebuie sa reconectati dispozitivele dupa ce au fost asociate.

Compatibilitate

Un set de casti Bluetooth este compatibil cu orice alt dispozitiv care accepta Bluetooth, indiferent de marca, model sau design. Puteti sa-l utilizati cu telefonul mobil sau sa il asociati cu consola de jocuri sau cu computerul pentru a putea discuta usor online.

Tastatura dvs. Bluetooth poate functiona cu computerul si PlayStation-ul. Singura problema cu care va veti confrunta este daca dispozitivul in cauza poate sa se cupleze numai cu un numar limitat de dispozitive.

Mai putin hardware

Evident, lipsa firelor este un beneficiu al Bluetooth-ului, si dispozitivele sunt chiar mai putin voluminoase decat Wi-Fi. Pentru a crea o retea fara fir in locuinta dvs. utilizand Wi-Fi, veti avea nevoie de un router pentru a configura punctul de acces. Toata comunicarea dintre doua dispozitive dintr-o retea fara fir trebuie sa treaca prin routerul dvs. wireless.

Cu Bluetooth, dispozitivele vorbesc direct unul cu altul. Atata timp cat dispozitivele dvs. au deja activat Bluetooth, nu aveti nevoie de hardware suplimentar pentru a le conecta. Daca aveti nevoie de hardware suplimentar, acesta are forma unui mic USB care adauga conectivitatea Bluetooth la computer sau la dispozitiv.

Securitate

Bluetooth are securitate inerenta in doua moduri. Primul este ca nu difuzeaza intotdeauna, spre deosebire de o conexiune Wi-Fi. Cand doriti sa conectati doua dispozitive prin Bluetooth, le setati sa fie vizibile, termen cunoscut sub forma “descoperite”. Aceasta vizibilitate este necesara numai pana cand dispozitivele au fost asociate.

Dupa cuplare, puteti dezactiva vizibilitatea si puteti pastra dispozitivul inchis pentru conexiuni noi. Al doilea nivel de securitate este ca, in majoritatea cazurilor, va trebui sa autorizati conexiunea utilizand un cod PIN sau un cod pentru a conecta doua dispozitive.

De exemplu, daca setati Bluetooth-ul laptop-ului dvs. la detectabil, un strain inca nu se poate conecta la computer pana cand nu aprobati manual conexiunea. In cele din urma, gama mai scurta de pe dispozitive Bluetooth inseamna ca este putin probabil ca utilizatorii din afara casei sa va vada dispozitivul Bluetooth.

No Comments

Post A Comment