bara

Avantajele si dezavantajele alimentelor congelate

Avantajele si dezavantajele alimentelor congelate

Avantajele si dezavantajele alimentelor congelate

16:02 15 October in Mancare si desert
0 Comments
Share Button

In Romania, produsele congelate au o multime de adepti. Intre fapte dovedite stiintific si idei preconcepute despre alimentele congelate, este momentul sa analizam avantajele si dezavantajele acestor produse.

Produse congelate: conservare mai buna

Nu trebuie sa fii un nutritionist de renume pentru a sti ca un produs congelat dureaza mai mult decat un produs proaspat. Confruntate cu risipa de alimente, alimentele congelate au meritul (aproape) sa nu ajunga niciodata la cosul de gunoi. Produsele congelate proportionate in mod expert, cum ar fi legumele congelate, permit dozarea optima a ratiilor alimentare. Gata cu feliile de castraveti sau rosii care ajung in cosul de gunoi, deoarece au fost preparate intr-o cantitate prea mare! Legumele congelate sunt acoperite si, prin urmare, portionabile, permitandu-ti sa iei cantitatea care se adapteaza la felul tau de mancare. De asemenea, produsele de patiserie au si ele avantajele sale: poti prepara cateva branzoaice cu branza dulce congelate 4 x 85g si sa le mananci calde si pufoase.

Secretele unei diete diversificate

Visezi sa te bucuri de o salata buna de legume, dar sezonul recoltei nu este potrivit? La mijlocul verii, vrei fructe de mare pe care le gasesti la pescarie doar iarna? Depozitate in congelator, alimentele congelate isi iau ramas bun de la conceptul de sezonalitate, in special de fructe si legume. Acestea iti permit sa iti satisfaci dorintele gustative in orice moment al anului. Cu mancarea congelata, poti uita de calendarul fructelor si legumelor si sa astepti momentul potrivit pentru a te putea bucura de ele!

Practic, sanatos si economic

Deja preparate, pre-taiate sau gatite in prealabil pentru majoritatea dintre ele, alimentele congelate sunt foarte practice pentru gatitul rapid si fara probleme. Adesea dureaza cateva minute si cativa pasi simpli pentru a produce o masa de calitate fara a fi nevoie sa petreci ore multe in bucatarie. Din punct de vedere al calitatii, tehnicile de congelare profunda garanteaza conservarea valorilor nutritionale ale alimentelor. Un alt avantaj semnificativ al alimentelor congelate este bineinteles, pretul lor! Vei vedea cu usurinta diferenta de pret dintre un produs congelat si un produs proaspat, mai ales in timpul extra sezonului.

Produse congelate, ce dezavantaje?

Utilizarea produselor congelate pentru alimente implica adesea un congelator. Motivul? Pentru a putea depozita alimentele congelate in conditii optime (in special prin respectarea lantului de frig) ai nevoie de un congelator bun. Cu toate acestea, aproape toate frigiderele clasice deja din bucatariile noastre au un compartiment potrivit pentru depozitarea alimentelor congelate sau un congelator. Este astfel posibil sa se integreze legume congelate, peste congelat, prajituri si produse de patiseri congelate etc. in lista sa de cumparaturi fara a avea un congelator acasa. De asemenea, observa ca produsele congelate necesita un timp de decongelare inainte de a putea fi gustate. Prin urmare, este necesar sa se anticipeze pregatirea mesei congelate cu mult timp in avans. Cu toate acestea, exista un truc simplu pentru a contracara aceasta particularitate a produselor congelate: opteaza pentru anumite alimente congelate oferite de anumiti comercianti care nu necesita dezghetare prealabila!

No Comments

Post A Comment