bara

Avantaje si dezavantaje ale calculatoarelor refurbished

Avantaje si dezavantaje ale calculatoarelor refurbished

Avantaje si dezavantaje ale calculatoarelor refurbished

07:41 11 December in Tehnologie
0 Comments
Share Button

In momentul in care vreti sa va cumparati un PC, puteti opta cu incredere pentru un echipament nou, care in mod evident va face fata cu succes tuturor cerintelor dvs.

Trebuie sa stiti insa ca un calculator nou este destul de costisitor, asa ca daca nici nu va prea incanta ideea de a cheltui foarte multi bani pentru a cumpara un calculator nou, atunci un echipament second hand va putea sa faca fata tuturor cerintelor dvs, daca il veti folosi doar in scopuri simple.

Un asemenea echipament insa, pentru activitati mai complexe nu va fi suficient, insa ca o cale de mijloc veti putea opta pentru un PC refurbished.

Multe persoane inca nu cunosc foarte multe detalii despre calculatoarele refurbished, iar din acest motiv isi indreapta inca atentia spre alte calculatoare. Exista insa si persoane care au idee ce inseamna refurbished, si isi indreapta atentia spre un calculator din aceasta categorie.

Daca atunci cand vreti sa va schimbati PC-url, va surade ideea de a opta pentru calculatoare refurbished, in cele ce urmeaza veti putea descoperi cateva dintre cele mai mari avantaje, dar si cateva dezavantaje ale acestor calculatoare.

In primul rand, vom discuta despre avantajele calculatoarelor refurbished, iar acestea sunt urmatoarele:

  • Puteti avea un calculator de inalta calitate, la un pret redus, doar pentru ca nu mai este considerat legal “nou”;
  • Cele mai multe computere renovate nu s-ar putea sa nu fi fost vreodata defecte;
  • Hardware-ul din unitati va fi testat mai mult decat la calculatoarele “noi”, astfel incat sansele de a obtine o unitate defecta sunt reduse sau chiar nule;
  • Exista riscuri mici daca sunteti protejat de garantia vanzatorului;
  • Un impact mai mic asupra mediului, deoarece articolele nu fac obiectul unui dumping, ci sunt renovate si revandute.

Ei bine, daca pana acum am discutat despre avantajele calculatoarelor refurbished, in continuare vom vedea si care sunt dezavantajele acestor calculatoare. Asadar, dezavantajele calculatoarelor refurbished sunt urmatoarele:

  • Nu veti sti niciodata motivul real pentru care a fost necesara o renovare;
  • De obicei, va fi ceva necunoscut in istoria anterioara a computerului – de exemplu, poate ca a fost expediat si manipulat mai mult decat un computer “nou”;
  • Poate exista un nivel de risc daca nu iti faci temele despre garantii si returnari;
  • Disponibilitatea calculatoarelor reinnoite depinde de piata.

In rezumat: Este riscant sa cumparati un calculator reconditionat?

As spune ca nu, nu este riscant sa optati pentru un PC reconditionat, atata timp cat faceti cercetarea corecta si cumparati printr-o companie de renume. Cumpararea renovata poate fi o modalitate excelenta de a economisi o suma semnificativa la achizitia viitoare a computerului.

Inainte de a va grabi insa, amintiti-va ca recomandam sa cumparati direct de la producator direct sau in alt mod o companie de renume cu o politica solida de returnare. Asigurati-va ca verificati amprenta fina, astfel incat sa stiti exact ce obtineti si sa utilizati lista de verificare a cumpararii, astfel incat sa aveti o buna liniste.

Asadar, in mare parte acestea sunt lucrurile pe care trebuie sa le cunoasteti in legatura cu lucrurile refurbished.

No Comments

Post A Comment