bara

Analizarea riscurilor la securitatea fizica este o obligatie

Analizarea riscurilor la securitatea fizica este o obligatie

09:28 23 April in Despre altele
0 Comments
Share Button

Sunt numeroase documente pe care o societate trebuie sa le aiba in momentul in care incep activitatea. Autorizatia ISU, autorizatia de functionare sau evaluare de risc la securitatea fizica se numara printre cele obligatorii. In randurile de mai jos vom discuta despre cea din urma, care nu are legatura cu protejarea in caz de dezastre naturale. Analizarea riscurilor la securitatea fizica este o obligatie!

Analiza sau evaluarea de risc la securitatea fizica este reprezentata de un document care pune in bilant si stabileste toate masurile ce sunt necesare pentru implementare intr-o societate. Masurile au ca scop paza si protectia bunurilor, cat si persoanelor si valorilor din societatea respectiva. Documentul se poate obtine abia dupa ce se efectueaza analiza si se stabileste care sunt factorii de risc.

Un auditor de risc, un evaluator sau specialist in domeniu va cerceta toate punctele slabe si vulnerabilitatile care pot pune in pericol valorile, bunurile societatii sau viata persoanelor ori integritatea lor corporala. Dupa stabilirea factorilor de risc, a punctelor slabe, se va lua o serie de masuri care trebuie obligatoriu implementate. Oricare ar fi natura capitalului social, aceasta analiza trebuie efectuata. In caz contrar, lipsa evaluarii de risc la securitatea fizica atrage o pedeapsa de lege cu amenda intre 5.000 si 10.000 de lei.

Efectuarea acestei analize este urmata de revizuirea acesteia la trei ani sau daca se schimba conditiile ce stau la baza intocmirii ei. Masurile si implementarea lor se vor efectua imediat dupa incheierea analizei, prin adoptarea solutiilor tehnice sau daca este cazul, prin conceperea unui plan de securitate si paza.

Analizarea riscurilor la securitatea fizica este o obligatie! Atat societatile noi infiintate, cat si cele cu vechime pe piata sunt obligate sa detina acest document care atesta planul pentru prtejarea bunurilor si a persoanelor. Refacerea analizei consta in reluarea intregului proces care este efectuat de catre auditul de risc. La trei ani sau mai devreme daca este cazul, evaluarea de risc la securitate fizica poate determina inclusiv un plan nou de paza.

Compania Antirisk poate efectua aceasta analiza si planuri de paza prin competentele personalului specializat. Cu ajutorul echipei, se poate descoperi vulnerabilitatea sau factorii de risc existenti intr-o societate si ulterior implementarea celor mai bune solutii. Se ofera totodata si consultanta pentru a crea cele mai bune conditii pentru personal, cat si pentru valorile sau bunurile societatii.

Protejarea din punct de vedere economic si moral este vitala in orice companie. Oricare ar fi dimensiunea ei, vechimea sau capitalul social, aceasta trebuie sa beneficieze de protejare impotriva amenintarilor de orice tip. Aceasta analiza are ca scop si reducerea pierderilor si a minimizarea costurilor prin masurile de securitate corespunzatoare.

Pe site-ul antirisk.ro poti afla toate procedurile ce se implementeaza dupa analiza de risc la securitate fizica, dar si alte servicii pe care le ofera compania. Inainte de o societate, nu uita ca analizarea riscurilor la securitatea fizica este o obligatie!

No Comments

Post A Comment